Izabrani gradonačelnik, njegov zamenik i Gradsko veće

Izabrani gradonačelnik, njegov zamenik i Gradsko veće

Na današnjoj sednici gradske Skupštine izabran je novi gradonačelnik Milan Đurić, kao i tim sa kojim će u svom prvom mandatu voditi Novi Sad.

Dok je u Gradskom veću stanje ostalo nepromenjeno, što se i očekivalo jer je Đurić u svom prvom govoru istakao da će nastaviti da prati Vučevićevu politiku, novo lice je zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac.

On je rođen u Novom Sadu 1990. godine, završio OŠ "Petefi Šandor" i gimnaziju "Svetozar Marković" dok je  na Fakultetu tehničkih nauka, smer građevinarstvo – modul hidrotehnika diplomirao 2015. godine.

Tokom 2015. i 2016. godine radio je kao građevinski inženjer pripravnik u "Zavodu za izgradnju grada", nakon čega prelazi u Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvu, gde radi kao savetnik za upravne poslove u oblasti privrede. Ima iskustvo rada i u Republičkom štabu za odbranu od poplava, kao i u Regionalnoj radnoj grupi za koordinaciju aktivnosti Grada Novog Sada na izgradnji regionalnog centra za upravljanje otpadom. Do sada je bio zamenik predsednika odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Novog Sada.

Adrijana Mesarović ostaje na funkciji članice Gradskog veća za budžet i finansije, Milovan Amidžić u resoru uprave i propisa, a Zdravko Jelušić takođe ostaje u gradskoj vlasti kao član Gradskog veća za komunalne poslove. Dina Vučinić nastavlja rad na funkciji članice Gradskog veća za obrazovanje, Dalibor Rožić će i dalje biti zadužen za resor kulture u Novom Sadu, Ognjen Cvjetićanin za sport, a Milorad Radojević za gradsku privredu. Dragan Stajić ostaje zadužen za resor zdravstva u Novom Sadu, Mira Radenović za urbanizam i zaštitu životne, Branka Bežanov za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci, a Aleksandar Kravić  za saobraćaj i puteve.

Biografije svih članova Gradskog veća pročitajte na sajtu Radija 021.

Novi gradonačelnik: Neupadljiv partijski kadar koji voli pank rok i dobre filmove


Na prvoj konferenciji za medije nakon izbora na mesto gradonačelnika Milan Đurić je istakao da će zajedno s timom nastaviti dosadašnju politiku vođenja Grada i da će se boriti da "grad raste".

Na pitanja novinara da li će se truditi da smanji napetosti koje postoje u Novom Sadu i da li će razgovarati, kao ljubitelj prirode, s ljudima koji se bore za zaštitu Šodroša, rekao je da ne vidi razlog da razgovarao s njima.

Oceni vest:
2
12

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan