IZAŠLI IZ MAGLE: U novogodišnjoj noći šest u minusu i vedro

IZAŠLI IZ MAGLE: U novogodišnjoj noći šest u minusu i vedro

Gusta magla koja je danima prekrivala Novi Sad dodatno je komplikovala pretprazničnu gužvu. Vozači su morali da voze sporije i pažljivije, kuckanja i sudara je bilo više. Ipak, od danas ove muke, prema rečima meteorologa, prestaju, a građani će kroz prozor moći da vide i nešto osim guste beline.

 

Kako nam je rečeno u Centru za meteorološke i hidrološke rane najave i upozorenja „Novi Sad” gusta magla se danas konačno razbija. Prema rečima načelnika centra Miodraga Stojanovića, osnovni razlog za formiranje magle prethodnoh dana bilo je polje visokog vazdušnog pritiska iznad Balkanskog poluostrva, i većeg dela Evrope.

Stojanović za naš portal objašnjava da se i ranijih godina dešavalo da se magla ovoliko dugo zadrži, i da nije reč o neuobičajenoj pojavi.  Kako je magla najčešća u kotlinama, dolinama reka i ravnicama, najzamagljeniji deo Novog Sada bio je uz sam Dunav.

 

 

Sve one koji će 2016. dočekati na Trgu obradovaće informacija da će, prema prognozi Centra, sutra biti vedro veče bez padavina, ali se preporučuje topla odeća, jer nas očekuje temperatura od svega šest stepeni ispod nule.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan