Izgradnja parka između Detelinare i Novog Naselja i dalje samo ideja

Izgradnja parka između Detelinare i Novog Naselja i dalje samo ideja

Mada je bilo najava da će se do kraja 2015. godine napraviti park na prostoru između Nove Detelinare i Novog naselja, to se nije desilo.

Kako kažu u JKP  "Gradsko zelenilo", ideja da se podigne park površine oko deset hektara na pomenutom prostoru potekla je u tom preduzeću.

– Površina, koja je delimično u vlasništvu  "Železnica Srbije", predstavlja ruglo tog dela grada i naše mišljenje je da bi se podizanjem parka taj prostor na najbolji način oplemenio - kaže savetnik direktora JKP  "Gradsko zelenilo" za medije Ivan Nožinić. – Preduslov za realizaciju projekta su izmene Urbanističkog plana, a zatim rešavanje imovinskopravnih pitanja sa  "Železnicama Srbije". Sve dok se to ne reši,  "Gradsko zelenilo" ne može da krene u izgradnju parka, iako idejni projekat postoji.

Nova Detelinara je mesto na kojem je proteklih godina izgrađen veliki broj zgrada, a da se pri tom nije vodilo računa o zelenim površinama te je evidentiran njihov nedostatak. Da bi se povećale površine pod zelenilom, analizom slobodnih površina utvrđeno je da taj prostor ima potencijal da postane park. Ograničen je ulicama Radomira Raše Radujkova, Bulevarom Evrope, Ulicom Đorđa Nikšića Johana i novoplaniranom ulicom Milana Ješića Ibre.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan