Izgradnja Sentandrejskog puta privodi se kraju

Izgradnja Sentandrejskog puta privodi se kraju

Tamo gde prostorna ograničenja to dozvole, trebalo bi da bude i parking-mesta

Kako prenosi "Dnevnik", ekipe JКP "Put" proteklih desetak dana bile su angažovane na asfaltiranju završnog sloja kolovoza na Sentandrejskom putu, od kružnog toka, odnosno od Primorske ulice, do raskrsnice s Ritskom. Кako je ranije najavljeno iz Gradske uprave, nakon rekonstrukcije mosta na Sentandrejskom putu, izgradnja bulevara trebalo bi da bude gotova do kraja juna, a možda i ranije.

Novi Sentandrejski bulevar, podseća novosadski dnevni list, imaće dva kolovoza širine po sedam metara, s razdelnim ostrvom između, a u svakom smeru su predviđene po dve saobraćajne trake. Osim kolovoza, planirane su i obostrane pešačke staze, kao i jednostrane biciklističke. Tamo gde prostorna ograničenja to dozvole, trebalo bi da budu parking-mesta. Planirana je i nova saobraćajna signalizacija koja će obezbediti kontinuiran protok, rekonstruisaće se servisne saobraćajnice, a tamo gde nedostaju, gradiće se nove. Duž novog bulevara, kao i na pristupnim saobraćajnicama, predviđena je nova javna rasveta, piše "Dnevnik".

KLISA POSTAJE URBANI DEO GRADA: Prema rečima Dejana Mandića iz UGZI, Klisa, koja je do sada po osobinama bila prigradsko naselje, nakon završetka te velike investicije, postaće urbani deo grada. On je dodao da je izgradnja bulevara na Sentadrejskom putu za sada predviđena do Velebitske ulice, ali da se neće stati na tome, odnosno, kada se reše imovinskopravni odnosi, urediće se i deo od Velebitske ulice do Zmajevačkog puta, prenosi "Dnevnik".

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Slobodan gradjanin

  pre 1792 dana i 6 sati

  Ko vodi nadzor nad kvalitetom kolovoza?
  Znamo ko plaća a ko odgovara za ne kvalitetan rad?
  Jel ovo jos jedna pljacka Novog Sada u reziji sns-a.
  Dosta vise pljačke gradjana plaćamo usluge koje niko ne radi kao što je odzacarina, a ustvari trpamo novac u dzepovE privatne firme i lopova naprednjaka.

  Oceni komentar:
  0
  4