IZJZV: U Novom Sadu 3.058 aktivnih slučajeva korona virusa

IZJZV: U Novom Sadu 3.058 aktivnih slučajeva korona virusa

Institut za javno zdravlje Vojvodine i u najnovijem saopštenu ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu.

Tokom jučerašnjeg dana u Vojvodini je registrovano 577 novih slučajeva, najviše u Gradu Novom Sadu 219. U ovom trenutku je 5811 aktivnih slučajeva na teritoriji AP Vojvodine, što predstavlja  porast broja za hiljadu u poslednja dva dana. Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 3.058, što je, za 400 više u poslednjih 48 časova, navode u Institutu. 

U ovom trenutku na teritoriji 12 opština situacija se ocenjuje kao vanredna – u  Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Bačkoj Palanki, Vršcu, Beočinu, Opovu, Žablju, Alibunaru, Sremskim Karlovcima i Novoj Crnji.

Izrazito nepovoljna  epidemiološka situacija sa tendencijom pogoršanja, registruje se u još 8 opština, Sombor, Kikinda, Inđija, Kula, Bečej, Vrbas, Ruma i Temerin.

U 11 opština situacija se ocenjuje kao nepovoljna sa tendencijom pogoršanja, Subotica, Kovin, Šid, Srbobran, Titel, Irig, Bela Crkva, Novi Bečej,  Plandište, Kovačica i Novi Kneževac.

U ostalim gradovima i opštinama situacija se ocenjuje kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Nada

    pre 1230 dana i 8 sati

    Krivi su zbog bahato ponašanja nediscipline. Trebalo ve uvesti kazne za ne poštovanje mera, zbog toga što noćni klubovi i kladionice nisu odmah zatvorene

    Oceni komentar:
    0
    1
  • Sramota

    pre 1230 dana i 5 sati

    Kada u jednoj državi dođe do toga,da joj iz građana vade organe a da ona ništa ne učini, da joj od građana kradu bebe i o tome na sav glas javno govore - a da ona ništa ne čini... a da pri tome u istoj toj državi kladionice imaju masivne TV reklame... onda je jasno da vlast u toj državi ima direktnu vezu sa kladionicama.
    Dakle, očekujte pre da će vas iseliti iz stanova i dati status sličan migrantima, u nekim logorima, koji se naravno neće nazivati logorima - nego što će vlast početi da zatvara kladionice.
    Kladionice su nešto što će ostati na ovom prostoru, kada nikog od srpskih građana tu više ne bude. Iz ovog ili onog razloga.
    Predsednik želi da gradi nove stadione, kako bi čitav taj posao oko kladionica uvećao.
    A sad, pevajte onu čuvenu pesmu o tri poljupca.

    Oceni komentar:
    0
    1