IZJZV: U Novom Sadu juče registrovana 162 nova slučaja korona virusa

IZJZV: U Novom Sadu juče registrovana 162 nova slučaja korona virusa

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenio je danas epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao nepovoljnu, sa tendencijom pogoršanja.

Kako navode u Institutu, u odnosu na prethodnu nedelju registrovan je značajan porast broja registrovanih slučajeva. Dnevni broj registrovanih slučajeva u AP Vojvodini kontinuirano raste od utorka, 20. oktobra. Tokom jučerašnjeg dana registrovano je 244 nova slučaja, među kojima je najviše u Gradu Novom Sadu 162.

U ovom trenutku je 1.700 aktivnih slučajeva na teritoriji AP Vojvodine, što predstavlja više nego trostruko veći broj u odnosu na prethodnu nedelju. Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 975, što je, takođe, trostruko više u odnosu na prethodnu nedelju, kaže se u saopštenju. 

– Prisutna je široka geografska rasprostranjenost i aktivnost virusa na teritoriji pokrajine, što ukazuje na veću potrebu striktnije primene mera zaštite. Aktivni slučajevi su prisutni u 44 od 45 opština u AP Vojvodini. U ovom trenutku u Novom Sadu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici, epidemiološka situacija je izrazito nepovoljna sa tendencijom pogoršanja, dok se u ostalim gradovima i opštinama ocenjuje kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja – navodi se u današnjem saopštenju. 

Tokom šest nedelja septembra i oktobra, na teritoriji AP Vojvodine došlo je do kontinuiranog pada broja registrovanih slučajeva i stabilizacije broja aktivnih slučajeva na niskom nivou u odnosu na prethodni epidemijski talas. Od 20.10.2020 godine registruje se trend rasta broja registrovanih slučajeva i pogoršanje epidemiološke situacije, kao i prelazak u nepovoljnu situaciju u narednom periodu. Epidemijski talas u AP Vojvodini je u toku, kažu u Institutu za javno zdravlje Vpjvodine. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Sofronije

    pre 1241 dan i 3 sata

    Biće ih svakim danom sve više i više. Ne prođe vožnja gradskim BUS-om da u njega ne uđe 3 - 4 bez maske a vozači ne reaguju. Uglavnom mamini i tatini sinovi i ćeri koje su roditelji zapustili u vaspitanju.

    Oceni komentar:
    0
    2