IZJZV: U Novom Sadu zabeležena 603 nova slučaja zaraze kovidom

IZJZV: U Novom Sadu zabeležena 603 nova slučaja zaraze kovidom

Institut za javno zdravlje Vojvodine i u današnjem saopštenju ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.

Kako se navodi, tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.557 novih slučajeva. U svim opštinama registruju se visoki nivoi obolevanja, a najveći porast zabeležen je u Novom Sadu, gde su registrovana 603 nova slučaja.

U ovom trenutku broj registrovanih  aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 17.134, ali Institut procenjuje da je taj broj daleko veći.

Iz IZJZV navode da je zdravstveni sistem u izuzetno teškoj situaciji, te da se u ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna.

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema

Institut za javno zdravlje Vojvodine moli građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan