IZJZV: U Vojvodini 219 obolelih od korone, u Novom Sadu i dalje najviše aktivnih slučajeva

IZJZV: U Vojvodini 219 obolelih od korone, u Novom Sadu i dalje najviše aktivnih slučajeva

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao nesigurnu.

– U odnosu na prethodnu nedelju i dalje je prisutna stabilizacija broja registrovanih slučajeva na niskim nivoima. Dnevni broj registrovanih slučajeva se kreće u rasponu od 1 do 17.  U ovom trenutku je 219 aktivnih slučajeva na teritoriji AP Vojvodine, što predstavlja blagi porast u odnosu na prethodnu nedelju. Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 94, što je, takođe, malo više nego prethodne nedelje – navode u Institutu. 

Još uvek je, dodaje se, prisutna široka geografska rasprostranjenost i aktivnost virusa na teritoriji pokrajine, što ukazuje na potrebu primene mera zaštite i u narednim nedeljama. Aktivni slučajevi su prisutni u 31 od 45 opština u AP Vojvodini, a u 23 opštine je prisutno manje od 5 aktivnih slučajeva.

Tokom prethodnih pet nedelja na teritoriji AP Vojvodine došlo je do kontinuiranog pada broja registrovanih slučajeva i stabilizacije broja aktivnih slučajeva na niskom nivou u odnosu na prethodni epidemijski talas. Među obolelima dominira radno aktivno  stanovništvo. Nisu utvrđene promene u broju i načinu zaražavanja kod dece u odnosu na septembar, kažu u IZJZV. 

– Registruju se pojedinačni slučajevi obolevanja dece školskog uzrasta,  koje je povezano sa boravkom u drugim zemljama  ili je do zaražavanja došlo od prethodno obolelih roditelja odnosno van škole. Nije registrovano prenošenje oboljenja među decom u školskim uslovima – navodi se u saopštenju. 

Iz Instituta  pozivaju sve da se nastavi sa neophodnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se nastavilo održavanje trenda obolevanja na niskim nivoima. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan