Jednosatni štrajk upozorenja u sredu u Srpskom narodnom pozorištu

Jednosatni štrajk upozorenja u sredu u Srpskom narodnom pozorištu

Štrajk upozorenja zaposlenih u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu biće održan u sredu, 13. marta, od 10 do 11 časova.

Deo zaposlenih okupiće se u foajeu scene Jovan Đorđević, a deo će obustaviti rad na svojim radnim mestima.

Kako saopštava Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada, štrajkački zahtevi su, pre svega, uvećanje zarada, kao i popunjavanje upražnjenih radnih mesta i donošenje nove sistematizacije radnih mesta, uz obavezno učešće sindikata.

Oni traže i poboljšanje uslova rada i obezbeđivanje osnovnih sredstava za rad, ali i hitno pokretanje inicijative od strane nadležnih organa uprave SNP da se ovo pozorište ponovo uvrsti u Listu ustanove kulture od nacionalnog značaja.

Ukoliko poslodavac ne realizuje zahteve iz ove odluke, Sindikat će u narednom periodu stupiti u štrajk. Pozivamo nadležne organe uprave SNP i osnivača da sa predstavnicima Štrajkačkog odbora otpočnu pregovore za sporazumno rešavanje zahteva – naveli su u saopštenju.

Poslodavca upozoravaju da ne sprečava zaposlene da učestvuju u štrajku upozorenja, da ne upotrebljava mere sile ili prinude radi okončanja štrajka, niti da zapošljava nova lica koja bi zamenila učesnike u štrajku.

Štrajkački odbor je, kako dodaju, organizovao i vodiće štrajk upozorenja postupajući u skladu sa odredbama Zakona o štrajku.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ivan

  pre 123 dana i 7 sati

  Nw treba im dati ni to kakve glupe predstave prave. Štrajkuju li i oni koji ne igraju, a primaju platu?

  Oceni komentar:
  5
  1