JGSP "Novi Sad": Efikasnost sprovođenja reda vožnje 96,94 odsto

JGSP "Novi Sad": Efikasnost sprovođenja reda vožnje 96,94 odsto

Novosađani su u prethodnih nekoliko nedelja u našoj rubrici "Megafon", ali i putem brojnih komentara na društvenim mrežama, uputili pritužbe koje se odnose na polaske autobusa u sistemu gradskog prevoza, dok u JGSP "Novi Sad" kažu da odstupanja od reda vožnje nema.

Kako se jedna od naših čitateljki požalila, problem sa gradskim prevozom traje već neko vreme, te dodaje da joj je u vreme bombardovanja 1999. godine putovanje na posao u Novi Sad iz prigradskog naselja bilo jednostavnije nego danas.

- Desi se da na stanici čekam i po 30 do 40 minuta i da baš nijedna linija od recimo četiri do pet ne prođe, pogotovo ujutro u vreme kad većina ljudi ide na posao – tvrdi ova Novosađanka. 

U JGSP “Novi Sad” za naš portal kažu da nijedna druga linija osim one na relaciji Novi Sad – Vrdnik nije ukinuta, a da autobusi voze po utvrđenom redu vožnje.

- Nakon tri meseca svakodnevnog praćenja saobraćanja linije 86, ustanovljena je veoma mala iskorišćenost kapaciteta, koja je neodrživa sa stanovišta racionalnog tržišnog poslovanja. Urađena ekonomska analiza nije potvrdila opravdanost daljeg postojanja linije do Vrdnika, pa je Nadzorni odbor preduzeća doneo odluku o njenom ukidanju – kažu u tom preduzeću.

Ukoliko neki polasci ne budu održani, uz vremenske uslove, razlozi za to su, kako dalje kažu, “saobraćajne nezgode u kojima su učestvovali naši autobusi, ili drugi učesnici u saobraćaju, a koje su sprečile kretanje naših autobusa trasom, saobraćajne gužve koje su otežavale kretanje vozila na trasi i izmene trasa kretanja zbog najavljenih radova na putnoj mreži i otkaz autobusa na liniji usled kvara”.


- Molimo putnike za razumevanje i izvinjavamo se  ako u nekom momentu nisu dobili željenu uslugu prevoza. Podsećamo da u JGSP “Novi Sad”, kao i u mnogim drugim prevozničkim kompanijama,  postoji problem sa odlaskom vozača. Preduzeće ima stalno otvoren konkurs za radna mesta vozača i zapošljava ih u skladu sa odobrenjima koje dobija od republičke Vlade, tako da je uprkos tom problemu i starosti voznog parka (12 godina), prošle godine  iskazana efikasnost sprovođenja reda vožnje bila 96,94 odsto kažu za naš portal u GSP-u.

Iz tog razloga, kako su dalje objasnili, za sad neće biti izmena aktuelnog reda vožnje.

- Kao i u prethodnom periodu, ulagaće se dodatni napori da javni prevoz u Novom Sadu, uprkos navedenim problemima, bude zadovoljavajući za sve stanovnike Novog Sada – zaključuju u JGSP “Novi Sad".

Oceni vest:
4
15

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milan

  pre 1954 dana i 22 sata

  Kome verujete, nama ili svojim ocima.

  Oceni komentar:
  0
  16
 • Sanja

  pre 1954 dana i 20 sati

  Nije istina da voze po redu voznje, autobus cekam i po 30 min, ako po redu voznje postpje polasci na 30 minuta, onda je sve u redu. Jos samo da objave taj red voznje.

  Oceni komentar:
  0
  17
 • milijana

  pre 1954 dana i 5 sati

  Da li ćete i cene karata smanjiti na 96,94% njene vrednosti?

  Oceni komentar:
  1
  3