JGSP "Novi Sad": Novi vozni park vredan 120 miliona dinara

JGSP "Novi Sad": Novi vozni park vredan 120 miliona dinara

Novosađani će se, kako je "Večernjim novostima" potvrđeno u JGSP "Novi Sad", od sledeće godine prevoziti u sedam novih, niskopodnih solo klimatizovanih autobusa. Ovo preduzeće je, kako objašnjavaju, raspisalo tender, vredan 120 miliona dinara, za nabavku novih vozila.

Sam tender je, objašnjavaju u JGSP, raspisan na osnovu programa investicionih aktivnosti za 2017. godinu, a predmet nabavke su autobusi, koji će imati dizel motore minimalne snage 180 kilovata, i, kao što je to već uobičajeno, kada se nabavljaju novi autobusi za potrebe gradskog prevoznika, ugrađen klima-uređaj.

- Poziv za podnošenje ponuda, koje je otvoren do 21. avgusta, već je otvoren – ističu u JGSP. - Kriterijum za dodelu ugovora je najniža ponuđena cena. Uobičajen rok za donošenje odluke o dodeli ugovora 25 dana od dana javnog otvaranja ponuda, odnosno 40 dana, u nekim opravdanim slučajevima.

Konkursna dokumentacija, kako za "Večernje novosti" preciziraju u JGSP, mora da sadrži i sve pojedinosti o novim autobusima, kao i o dodatnoj opremi koja će ih pratiti, pa se, tako, zahteva da zapremina rezervoara za gorivo iznosi najmanje 300 litara, te da vozila imaju automatski menjač sa četiri stepena prenosa za kretanje unapred i jednim unazad.

Planirano je, takođe, da novi autobusi, imaju najmanje 25, a najviše 30 mesta za sedenje, dok će vozači, i u novim autobusima imati poluotvorene kabine, kako bi imali dovoljan komfor u vreme dok su na svom radnom mestu.

VEĆA SUBVENCIJA IZ GRADSKE KASE

JGSP "Novi Sad" je, podsećaju "Večernje novosti", rebalansom gradskog budžeta dobio subevenciju iz gradske kase, i to ne od očekivanih 60, već 120 miliona dinara. Samim tim, kako kažu u JGSP "Novi Sad", i broj autobusa, koje je ovo preduzeće planiralo da nabavi biće dupliran. Uslovi za povećanje subvencije, kako je objasnio Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, stekli su se zahvaljujući uspešnom poslovanju "Novosadske toplane", koja je uspela dvaput da smanji cenu grejanja, a da dobar deo remonta i ulaganja finansira iz sopstvenih sredstava.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nebitno

  pre 2474 dana i 18 sati

  Dzaba klima kad vozaci indijanci ne pale klimu

  Oceni komentar:
  1
  0
 • Darko

  pre 2471 dan i 20 minuta

  Ko ce da vozi te autobuse? Ne moze da se ispostuje ovaj letnji red voznje zbog manjka vozaca. Sta ce biti od septembra?

  Oceni komentar:
  0
  1