JGSP "Novi Sad" raspisao javnu nabavku za 10 električnih autobusa

JGSP "Novi Sad" raspisao javnu nabavku za 10 električnih autobusa

JGSP "Novi Sad" je, nakon ugovorenog kreditnog aranžmana predstavnika Grada i Evropske banke za obnovu i razvoj, raspisao javnu nabavku za 10 novih, niskopodnih, električnih autobusa sa punjačima.

Procenjena vrednost nabavke je osam miliona evra, uključujući i PDV.

Direktor JGSP "Novi Sad" Ivan Radojičić zahvalio se gradonačelniku i Gradu Novom Sadu "na postignutom veoma povoljnom kreditnom aranžmanu sa EBRD". Prema njegovim rečima, taj aranžman će ovom preduzeću omogućiti, ne samo nastavak investiranja u vozni park, već i nastavak razvoja održivog javnog prevoza u našem gradu.

Poznato nam je kakav veliki ekološki uticaj autobusi imaju na životnu sredinu. Mi smo u proteklom vremenu uspeli da kupimo 100 novih vozila sa pogonom na komprimovani prirodni gas koji ispunjavaju najviše ekološke standarde Euro 6. Ova nova "zelena" investicija korak je dalje ka podizanju kvaliteta prevoza, ali i kvaliteta života naših sugrađana, jer će uvođenje električnih autobusa doprineti dodatnom smanjenju emisije štetnih gasova i smanjenju nivoa emitovane buke. Verujem da ćemo uspešno završiti ovu javnu nabavku i da ćemo već naredne godine dobiti prve "zelene" autobuske linije u Novom Sadu – rekao je Radojičić.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Draža

  pre 454 dana i 19 sati

  Hoće imati ko da vozi te autobuse?

  Oceni komentar:
  1
  2
 • Ulver

  pre 454 dana i 16 sati

  Sredite ovo lomova što imate. Nema klime, nema grejanja, GPS na busevima i displej sa očekivanim vremenom dolaska na stanicama je još uvek naučna fantastika. Nabavljate električne autobuse? Genijalnci. Grad nikad zagadjeniji, manjak parking mesta, očajna infrastruktura, bulevari sa jednom trakom. Koji pacijenti vode ovaj grad pa to je tužno.

  Oceni komentar:
  1
  3