JKP "Čistoća": Uklonjena divlja deponija na Temerinskom putu (FOTO)

JKP "Čistoća": Uklonjena divlja deponija na Temerinskom putu (FOTO)

Ova deponija konstantno se pojavljuje iznova...

Radnici i mehanizacija Javno komunalnog preduzeća "Čistoća" u petak 8. marta obavestili su javnost da je ponovo uklonjena divlja deponija na Temerinskom putu.

U pitanju jedan od najvećih prostora u Novom Sadu na kome se nelegalno odlaže otpad, a u poslednjoj akciji odneto je nekoliko stotina kubika smeća.

- Godišnje uklanjamo divlje deponije sa više od 12.500 lokacija na teritoriji grada sa prigradskim naseljima. Na dnevnom nivou reč je o 30 do 40 lokacija. Količina smeća koja se u tom procesu sakupi je oko 900 kubika mesečno, dakle oko 11.000 kubika godišnje. Ovde se podrazumevaju i najmanje, od po nekoliko kubika, ali i one najveće, po više od 100 kubika smeća na jednoj lokaciji – istakao je direktor "Čistoće" Vladimir Zelenović.


Ovi poslovi se obavljaju u redovnom režimu rada preduzeća, ali i po prijavama građana i komunalne inspekcije.

- Divlje deponije predstavljaju problem sa kojim se naše preduzeće suočava svakodnevno. Mi redovno pozivamo sugrađane da smeće odlažu u kontejnere i druge posude namenjene za to. Nažalost, još uvek ima onih nesavesnih, koji se o takve pozive oglušuju i koji ugrožavaju svoju okolinu. Svakodnevno radimo na tome da grad održavamo čistim i urednim i u tom poslu očekujemo pomoć Novosađana – rekao je Zelenović.


Deponija na Temerinskom putu je, sada već poslovično, među najvećima u gradu i konstantno se pojavljuje iznova. "Čistoća" apeluje na sugrađane i preduzeća da tamo ne odlažu smeće.

Izvor: JKP "Čistoća"

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan