JKP "LISJE": Proverite u ugovoru datum važenja zakupa

JKP "LISJE": Proverite u ugovoru datum važenja zakupa

Proglašenjem grobnog mesta za napušteno, prestaju sva prava korišćenja...

Ukoliko je prošao obavezan rok počivanja koji je ugovoren zakupom, zatim period od najmanje tri godine od isteka poslednje uplate naknade za korišćenje i održavanje groblja kao i period od jedne godine od isteka zakupa grobnice, uređene parcele i kasete za polaganje urni, Javno komunalno preduzeće "Lisje“ proglasiće grobno mesto napuštenim.

Zbog toga su korisnici i zakupci grobnih mesta ili njihovi srodnici u obavezi da se do 17. decembra ove godine obrate nadležnima u tom preduzeću kako bi se produžio rok počivanja, prenosi "Dnevnik".

Istekom, odnosno proglašenjem grobnog mesta za napušteno, prestaju sva prava korišćenja, odnosno zakupa, stoga oni koji žele da produže njegov status mogu da se jave nadležnoj službi JKP "Lisje" u ulici Miše Dimitrijevića 2 ili na brojeve telefona 021 540-633 i 021 540-334.

- Nakon isteka navedenih rokova i proglašenje grobnog mesta napuštenim, ukoliko na njima postoje nadgrobna obeležja, korisnici ili zakupci grobnog mesta, kao i njihovi srodnici imaju pravo i dužnost da uklone nadgrobno obeležje sa grobnog mesta – poručili su u "Lisju".

- Ukoliko to ne učine, preduzeće će nadgrobne spomenike ukloniti i preneti u predviđeni prostor za čuvanje - lapidarijum, i dužno je da ih čuva tri godine.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
6
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iznad zakona

  pre 1962 dana i 9 sati

  neka oni i nadlezni provere zakonitost novih ugovora posebno za uredjene parcele gde sroji
  zakup uredjene parcele, odrzavanje groblja i uredjenje uredjene parcele tj kosenje trabve bas na noj kao da onij na groblju i kao da nije uredjenje u stavci uredjena parcela.
  Jos se pozivaju na čl zakona koji kaze da se placaju samo 2 stavke za ur parcele.
  Baška što košenje korovuše i nije redovno u periodu kad nije skroz suva.Prevarili su zakupce navukli ih na jedne uslove pa promenili sve i treba da im dozvole da postave ploce umesto krticnjaka i strnjike a ne da im istu koriste kao alibi za isterivanje iz groba.
  Cenovnik je uklonjen sa sata a i Pretraga tj evidencija pokojnika.

  Nije to izmisljancija Lisja već grada.
  sl u prilogu su samo za ilustraciju sta se sve dobije za 5000 din godisnje

  Oceni komentar:
  1
  2
 • muka

  pre 1866 dana i 21 sat

  no coment

  Oceni komentar:
  1
  1