JKP "Put": Tokom maja radovi na Sajlovu, Adicama i u Veterniku

JKP "Put": Tokom maja radovi na Sajlovu, Adicama i u Veterniku

Proširenje kolovoza, uređenje bankina, priprema podloge za asfaltiranje...

Javno komunalno preduzeće "Put" u drugoj nedelji maja nastavilo je radove na gradilištu na Sajlovu u krugu dvorišta Osnovne škole " Vuk Karadžić“. Ovo je već treći školski objekat od početka građevinske sezone u kojem se rade sanacije saobraćajnih površina. Trenutno se rade pripremni radovi, iskop zemlje na površini starih oštećenih staza koja će se nakon toga asfaltirati.

U Novom Sadu se nastavljaju radovi na još jednom gradilištu na Sajlovu, u Ulici Dragomira Bojanića Gidre, gde se vrše pripremni radovi na kompletnoj zameni podloge i proširenju kolovoza za 1,3 m. Nakon završenih pripremnih radova, izvršiće se asfaltiranje u punoj širini ove ulice u dužini, nešto većoj od 400 m.

Treće gradilište je na Adicama, u Ulici Desanke Maksimović, u delu od Branka Ćopića do Maršala Žukova. Prva faza poslova na izradi sekundarne atmosferske kanalizacije je završena, a sada se nastavljaju radovi na pripremi podloge za asfaltiranje.

U Veterniku su počeli radovi na pripremi kolovoza za asfaltiranje u tri nove ulice nasute tucanikom – Miće Tatića, Sanskoj i Osvajača Veternika. Osim toga, u tom naselju je planirano asfaltiranje u više ulica: Baštenska, Dunavska, Aleksandra Saše Petrovića, Sibinjanin Janka…

Jedna građevinska ekipa je angažovana na uređivanju bankina od struganog asfalta u ulicama u kojima je u prethodnom periodu završeno asfaltiranje, Zorana Radmilovića i Pavla Vujisića.


U okviru Programa redovnog održavanja objekata putne privrede JKP "Put" zaduženo je i za sanacija oštećenja na kolovozima, na osnovu naloga nadležnih organa, policijskih i inspekcijskih.

Trenutno su ekipe angažovane sa ovim zadatkom u Petrovaradinu u Bloku 8, radeći po spisku ulica Mesne zajednice, kao i u ulicama: Hajduk Veljkova, Bulevar Jaše Tomića i Mičurinova, Stevana Hristića i Novosadski put.

Ovi poslovi se, takođe, rade i u naselju Čenej u ulicama: Partizanska, Vuka Karadžića, Relje Savića.

Izvor: JKP "Put"

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan