JKP "TRŽNICA": Preduzeća koja upravljaju pijacama u Bačkoj potpisala sporazum o saradnji

JKP "TRŽNICA": Preduzeća koja upravljaju pijacama u Bačkoj potpisala sporazum o saradnji

U prostorijama Javno-komunalnog preduzeća "Tržnica" u Novom Sadu potpisan je sporazum o saradnji novosadskog, somborskog i dva subotička preduzeća koja upravljaju pijacama u ovim vojvođanskim gradovima.

Sporazum su potpisali Uroš Lončar, VD direktora JKP "Tržnica" Novi Sad, Dejan Ljubisavljević, direktor JKP "Subotičke pijace", Branislav Joka, direktor AD "Tržnica" iz Subotice i Goran Nonković, direktor JKP "Prostor" iz Sombora.

Sporazumom o poslovno-tehničkoj saradnji potpisnici su se obavezali na međusobnu poslovnu saradnju u cilju postizanja što boljih rezultata u obavljanju osnovnih delatnosti preduzeća i poslovanju na domaćem tržištu.

– Plan nam je najpre razvijanje različitih oblika saradnje, za početak u smislu razmene informacija, znanja i iskustava u pogledu poslovanja, ali kasnije i kroz saradnju na popularizaciji pijačne delatnosti, organizovanju zajedničkih manifestacija, edukaciji stanovništva o pijačnoj delatnosti, zdravstvenoj bezbednosti hrane i slično, i konačno kroz razvoj softverskih projekata u vezi sa organizacijom, naplatom i kontrolom pijačne delatnosti, kao i primena novih procesa rada. Za JKP "Tržnica" Novi Sad od izuzetne važnosti je saradnja sa drugim preduzećima, razmena iskustava i primera dobre prakse koji će doprineti da na najbolji način poslovanje preduzeća unapredi, a ovakav vid umrežavanja od velike je koristi za sve nas“ – izjavio je tom prilikom Uroš Lončar.

Ova preduzeća su i u aktivnom članstvu u Poslovnom udruženju "Pijace Srbije", u okviru kojeg sarađuju sa drugim pijačnim upravama u Srbiji na razvoju i unapređenju pijačne delatnosti u Republici Srbiji, kaže se na kraju saopštenja iz JKP "Tržnica" Novi Sad. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan