JKP "Vodovod i kanalizacija" krenulo u realizaciju planova za 2018. godinu

JKP "Vodovod i kanalizacija" krenulo u realizaciju planova za 2018. godinu

Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ je još u zimskom periodu otvorilo novu građevinsku sezonu za 2018. godinu.

Jedna od započetih investicija, vredna 40 miliona dinara, jeste izgradnja vodovodne mreže druge visinske zone u Bukovcu. U februaru su počeli radovi na izgradnji vodovodne mreže na Staroiriškom putu. Ovi radovi vredni su 27,6 miliona dinara, a deonica koja se radi duga je 3,5 kilometara.

Počeli su i radovi u centru grada na jednoj deonici Bulevara Mihajla Pupina. Reč je o izgradnji dela vodovodne mreže od Pošte prema Pupinovoj palati koja je u izgradnji. Rok za završetak pomenutih radova je 60 dana, a njihova vrednost iznosi 4,5 miliona dinara.

 

U planu za ovu godinu je i rekonstrukcija kanalizacione mreže u jednom delu Ulice Janka Čmelika od Kornelija Stankovića do Oblačića Rada. Reč je o deonici od preko 500 metara, za šta je izdvojeno 28 miliona dinara.

Iz budžeta Grada izdvojena su sredstva koja su predviđena za izgradnju nove glavne crpne stanice kod Žeželjevog mosta. Do kraja marta biće raspisan tender za javne nabavke i izvođača radova, a početak radova predviđen je za kraj aprila. U pitanju je izmeštanje Crpne stanice iz Radničke ulice na lokaciju između Kvantaške pijace i Žeželjevog mosta. Ovo je prva faza radova i njihova vrednost je 430 miliona dinara.

Planirana je i sanacija dva filterska polja u Fabrici vode. To je posao koji se obavlja periodično, a filterska polja su od velikog značaja kada je reč o preradi vode.

Takođe, u ovoj građevinskoj sezoni nastaviće se radovi na izmeštanju vodovoda i kanalizacije na starom Kaćkom putu preko puta E – 75, zatim izvođenje radova na izgradnji kanalizacionih priključaka u prigradskim naseljima za šta je predviđeno 80 miliona dinara, ali i rekonstrukcija cevovoda sirove vode Ø600mm od peskare do drumsko - železničkog mosta za koju je predviđeno 11 miliona dinara.

Tokom godine nastaviće se radovi na regeneraciji bunara na izvorištu Ratno ostrvo. Prošle godine regenerisana su 3 bunara, BHD 2, BHD 3 i BHD 10. Ove godine u planu je da se regenerišu još tri bunara, BHD 7, BHD 8 i BHD 9. Regeneracija bunara doprinosi boljem crpljenju sirove vode i obezbeđuje se veća količina vode za dalju preradu. Vrednost ove investicije je 16 miliona dinara. Takođe, regenerisaće se i bunari BHD 6 i BHD 8 na izvorištu Petrovaradinska ada. Vrednost ove investicije je 12 miliona dinara.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan