Još bez odgovora kako je planiran prilaz SC "Slana bara"

Još bez odgovora kako je planiran prilaz SC "Slana bara"

Proširenje Sentandrejskog puta je u toku, a radovi su nedavno produženi do 29. juna.

Građani i građanke već nekoliko meseci za pristup Sportskom centru "Slana bara" koriste okolne uličice. Sa Sentandrejskog mosta skreću u Primorsku, pa potom u Čenejsku, odakle stižu do hale i bazena. Ulice oko Sentandrejskog puta takođe se koriste i za prilaz Domu zdravlja.

Takva ruta do ovih objekata mogla bi da se nastavi i po proširenju saobraćajnice, s obzirom na to da je pristup hali blokiran, prenosi portal 021.rs.

Rukometnom klubu Vojvodina, čiji je dom SC "Slana bara", otežan prilaz objektu pravi poteškoće prilikom organizovanja sportskih događaja.

- Ovaj problem je evidentiran i u kontaktu smo sa Gradom Novim Sadom, pa se nadamo pozitivnom ishodu. Ovo nije problem samo Rukometnog kluba Vojvodina, nego je to problem i bazena, Doma zdravlja, same bezbednosti. Takođe, problematično je kako će hali i bazenu pristupiti vatrogasna vozila, vozila za održavanje hale, reportažna kola, autobusi. Ukoliko se nešto ne promeni, vozila će morati da priđu hali preko trotoara ili da blokiraju krajnje desnu traku saobraćajnice – rekli su u RK Vojvodina.

Kako prenosi portal 021.rs, od nadležnih gradskih službi ni posle višednevnog čekanja nije stigao odgovor na pitanje da li će SC "Slana bara" i Dom zdravlja, nakon završetka radova, dobiti direktan prilaz objektima sa Sentandrejskog puta ili će građani, sportisti, radnici, morati da koriste okolne ulice.

Planirano da se ova saobraćajnica proširi u dužini od 1,3 kilometra, da se izgrade biciklističke i pešačke staze, nova javna rasveta, kao i da se rekonstruiše deo vodovodne i kanalizacione mreže. Vrednost radova je viša od 700 miliona dinara sa PDV-om. 

Kompletan tekst može se pričitati na portalu 021.rs.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan