Još uvek nije produžen ugovor između Vojne bolnice i RFZO, civili i dalje bez operacija

Još uvek nije produžen ugovor između Vojne bolnice i RFZO, civili i dalje bez operacija

Novosađani već puna dva meseca ne mogu da se operišu ili pregledaju u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu, zbog neprodužavanja ugovora između bolnice i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Oni koji su imali zakazane operacije, trenutno su na čekanju, a koliko će to čekanje trajati, još uvek nije poznato, saznaje Radio 021.

Razlog zastoja je taj što se nije produžio ugovor između Vojne bolnice i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), koji se obnavlja svake godine, a koji građanima omogućava zahvate i preglede u ovoj ustanovi.

U Ministarstvu odbrane početkom februara su poručivali kako je u toku usaglašavanje ugovora i da će sve biti rešeno "u skorije vreme", te da će nakon potpisivanja novog ugovora svi zakazani pacijenti biti zbrinuti. Međutim, kada bi to moglo da se dogodi, ne znaju ni u samoj Vojnoj bolnici.

Oni za 021.rs poručuju da je stanje nepromenjeno i da još uvek nema operacija civila u Vojnoj bolnici. Ukazuju na to da je i ranije bilo višemesečnih zastoja, te da se sadašnji zastoj tiče proceduralnih stvari, koje će rešiti "više instance".

Detaljnije pročitajte na sajtu 021.rs.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan