Judita Popović podnela ostavku u REM-u: "Sada je dosta"

Judita Popović podnela ostavku u REM-u: "Sada je dosta"

"Postalo je besmisleno ostati u telu koje se ne snalazi u prostoru i vremenu i zanemaruje ogromne društvene turbulencije i nezadovoljstvo javnosti"...

Ovo je za "Danas" izjavila Judita Popović, članica REM-a, koja je uputila Skupštini Srbije svoju pismenu ostavku.

Kako objašnjava, kao jedan od četvoro predloženih kanditata od strane opoziicje za sastav REM-a uradila je sve što je u njenoj moći. Proteste protiv nasilja podržava, kao što je počev od 1991. godine svoj glas digla protiv prisilne mobilizacije i ratova devedesetih, i upravo je to radila sve protekle godine u REM-u.

Uradila sam sve što sam mogla da to promenim i sada je dosta. Ostavku dajem poštujući opravdan gnev, tugu i ogorčenje javnosti koja su i moja dominantna osećanja u proteklih mesec dana. Protesti koji traju daju mi nadu da se neće zadovoljiti kozmetičkim izmenama, već je ključni cilj promena sistema vrednosti nametnut devedesetih godina prošlog veka. Sve to nasilje koje se od tada glorifikuje, postalo je sredstvo nesavesnih političara i medija, da zarobe naše društvo – istakla je Popović za "Danas". 

Dodaje da su poslednje tragedije razotkrile brojne pukotine ali i neprofesionalnost nosilaca javnih funkcija.

– Tragedija s početka maja pokazala je svu ispraznost, surovost, nedostatak saosećanja, neprofesionalnost, krajnju nehumanost vlasti, režimskh medija i regulatora. Odgovor građanske proevropske javnosti je na protestima da dalje više ovako neće moći, što ja podržavam u potpunosti. Moja ostavka je najmanje što mogu trenutno da učinim za ovo društvo, a mnogo je više od onoga što mogu uraditi kao članica Saveta regulatora – kazala je Judita Popović.

Kako je navela, njen savet je da treba insistirati na razrešenju članova Saveta REM-a iz člana 16. Zakona o elektronskim medijima, što bi bilo mnogo delotvornije jer je naglasak na odgovornosti svakog člana ponaosob.

Bivša potpredsednica Skupštine Srbije i advokatica Judita Popović, čije ime se najčešće spominje u javnosti, izabrana je pre tri godine sa još troje kandidata za članicu Saveta REM-a kao rezultat dogovora vlasti i opozicije a ovaj kompromis predviđao je kvalitativno unapređenje zaparloženog regulatora. 

U kakvom stanju je zatekla REM i kako je "ujedinila" oba pola političkog sprektra Srbije, porčitajte na sajtu "Danasa".

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ja

  pre 257 dana i 17 sati

  Bas me zanima kakvi su tvoji opozicioni mediji, e to su oni umesto sto si rekla rezimski, bio ti je i Djilas rezim, to zlo je jos od njega, koji su vam sve novinari u tvojim medijima Solakovim i Djilasovim, laxu,pljuju,izdajnici, rade protiv drzave,huskaju, napadaju , nosaju lutke, neka naprave lutke za bivsu vlast koju narod nece. Dobro si ti i opstala u REM-u, trebalo ti je toliko god. da primas platu u REM-u i da pravis smicalice u svemu. Tebi je Srbija bila kriva za ratove i za sve,

  Oceni komentar:
  0
  0