KAD ZVEZDA UPEČE: Gde su najbolji "štekovi" za hladovinu u gradu (FOTO)

KAD ZVEZDA UPEČE: Gde su najbolji "štekovi" za hladovinu u gradu (FOTO)

Meteorolozi su za ovo leto najavili čak 50 vrelih dana, a mi za vas pronalazimo lokacije u Novom Sadu gde se možete sakriti od sunca koje je iz godine u godinu sve nemilosrdnije.


Pored ušuškanih pasaža koji još uvek čuvaju dragocenu hladovinu tokom vrelog leta, istraživali smo za vas gde je najbezbednije da predahnete i da se sakrijete od vreline dok ste u gradu.
 

Gradski parkovi

Dunavski, Limanski i Futoški park pravi su raj za one koji beže od sunca. Ovde su temperature uvek niže za koji stepen, a zelenim stablima možemo da zahvalimo za to. Dunavski park je omiljeno mesto najmlađih Novosađana, ali ovde je tokom vrelih dana dobro predahnuti nakon kupovine na pijaci ili nakon izlaska iz neklimatizovanog gradskog autobusa... Kada se povratite, možete krenuti dalje.Limanski i Futoški park su takođe odlično mesto za sakriti se od sunca, ali i za predah u zelenim oazama. 


 

Lipe i pasaži u centru grada

Na inicijativu nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Jovana Dejanovića, u Zmaj Jovinoj ulici zasađena su stabla lipe, tako da zahvaljujući njemu danas možemo uživati u debeloj hladovini u samom centru. Ispod skoro svake krošnje nalaze se i klupe, tako da je predah od vrućine ovde zagarantovan. Ulični svirači potrudiće se da vam štimung bude potpun.U senci Gradske kuće, "Apolo" centra i Crkve imena Marijinog – glavni su štekovi za hladovinu u strogom centru grada. Ljudi neretko za predah koriste i tržne centre "Planeta" i "Lupus" kako bi se malo povratili i nastavili dalje. Tu je i Poštanska ulica.

 


Štekovi ispred ulaza u tržne centre

Ispred ulaza u "Ideju", u Prolazu Pekinške Patke, takođe možete pronaći parče hlada. Tu je i dobro poznato skrovište od sunca kod ulaza u bioskop Arena Cineplex,  ali i obližnji pothodnik, čije pokretne stepenice, doduše, više ne rade nego što radePotom, potez ispred banke "Intesa" na Bulevaru Mihajla Pupina, a i prolaz od Skupštine grada do Bulevara Mihajla Pupina. Jevrejska ulica sa strane Sinagoge definitivno je najbolji izbor ukoliko se krećete ovim pravcem, upravo zbog zelenila koje stvara hladovinu.


 

Divlje plaže, Štrand i Ribarac

Bećarac je gradska plaža sa najdebljom hladovinom. Danju služi za kupanje, a noću za okupljanje. Potez ispod Mosta slobode odličan je za sve one koji odluče da pešače pokraj Dunava ili da se okrepe kada dolaze na plažu.Na Štrandu manje sunca ima ukoliko se udaljite od peska. Ribarsko ostrvo takođe je prepuno debele hladovine i ovde je temperatura uvek za koji stepen niža nego u centru grada.

  

Spens, kampus i okolina

Kako bi ste se sklonili  sunca,  uvek, naravno, možete predahnuti i unutar Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina". Prostor ispred glavnog ulaza takođe može da posluži, kao i potez ispred Palate pravde.


Ukoliko odavde krenete ka centru, ulica Vase Stajića je dobro mesto za pronalaženje hladovine, a ukoliko krenete ka Štrandu, kampus Univerziteta u Novom Sadu je sjajan izbor – kako zbog brojnih stabala koje će vas sačuvati od sunca tako i zbog nekoliko klupa na kojima možete predahnuti.

 

VAŠI PREDLOZI: Naravno, i ovog puta vas pozivamo da nam u komentarima skrenete pažnju na mesta u gradu gde možemo pronaći "debelu" hladovinu, a koja mi nismo pomenuli. 


Tekst:
Slađana Aničić

Oceni vest:
9
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Veki

  pre 2085 dana i 19 sati

  A Oficirac, da li se tamo moze kolima?

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Sremac

  pre 2085 dana i 12 sati

  U kafe Oblomov, odlicna basta puna zelenila, litra belog i puno leda i ceo dan ako treba....

  Oceni komentar:
  0
  11