Kako rešiti stambeno pitanje u Novom Sadu

Kako rešiti stambeno pitanje u Novom Sadu

Jedan od preduslova pristojnog života, jeste rešavanje stambenog pitanja. Mladi ljudi se, na početku svog odraslog života, suočavaju sa ovom mukom. Zasnivanje porodice, sticanje svog krova nad glavom, iako sasvim normalne ljudske aktivnosti, predstavljaju, često, teško premostive prepreke za mladu generaciju danas.

Tako je, nažalost, i u našem gradu, Novom Sadu. 

Zato je ekipa portala MojNoviSad.com rešila da istraži ponudu stanova u novogradnji. Posetili smo poslovne prostorije Emerald Hillla, investitora koji planira i nastup na međunarodnom tržištu, dok je u Novom Sadu, u protekle dve decenije, izgradio preko 100.000 m2 najkvalitetnijeg stambenog i poslovnog prostora. Do 2017, gradili su pod imenom Dinamika, dok je novi brend lansiran s ciljem lakšeg pozicioniranja na evropskom tržištu.

Novinari portala Moj Novi Sad, imali su prilike da posete gradilište u ulici Janka Čmelika broj 33, na kome niče objekat pod nazivom "Vila Prestige". Završetak gradnje je predviđen za kraj 2018, a zgrada, sa svega 16 stambenih jedinica, za svaku od kojih je obezbeđeno parking mesto ili garaža u dvorištu, pruža komfor individualnog stanovanja u jednom od najtraženijih kvartova Novog Sada, Novoj Detelinari, mikrolokaciji koju najradije biraju mlade porodice sa decom, zbog blizine svih neophodnih sadržaja poput škole, vrtića, pijace, supermarketa, šetališta, dečijih igrališta, crkve, prostora za pse, teretana na otvorenom itd. 


Prema rečima direktora Vladimira Vujovića, Emerald Hilll se opredelio, da Novosađanima ponudi potpuno nov koncept stanovanja u savršeno arhitektonski osmišljenim stambenim jedinicama, s maksimalno iskorišćenim prostorom, građenim od ekoloških, biorazgradivih materijala pogodnih za reciklažu. On navodi da su stanovi energetski visokoefikasni, te da ugrađeni materijali i fantastična termo i hidro izolacija značajno umanjuju troškove grejanja, čime se uvećava kućni budžet kupaca Emeraldovih stanova.

Vujović nam je rekao da su spoljni zidovi izvedeni troslojno blok – kamena vuna debljine 10 cm kao izolator i cigla, što ukupno čini oko 48 cm. Zidovi od pola metra, kao nekad, pregrade od pune cigle, parketi s garancijom od 30 godina, sigurnosna vrata, baterije i instalacije renomiranih svetskih proizvođača, te još čitav niz prednosti prave razliku u klasi u odnosu na uobičajenu ponudu stanova u našem gradu.

- Prodaja stanova, nije za nas puki biznis, već započinjanje dugoročnog odnosa sa našim kupcima. Godinama se već kupci i članovi njihovih porodica vraćaju i kupuju stanove kod nas, sigurni u najviši kvalitet i vrhunski profesionaizam naše kuće – ističe Vujović.


Direktor prodaje Emeralda hila, Jovan Nedeljkov, rekao nam je da je uvek na raspolaganju zainteresovanim građanima, te da njegovi saradnici vrlo ažurno vode Fejsbuk stranicu na kojoj je moguće pronaći najnovije vesti sa gradilišta, informacije o materijalima i opremi koja se ugrađuje u stanove, te ugovoriti sastanak ili razgovor sa njim. Nedeljkov nam je rekao da najradije potencijalnim kupcima pokaže fotografije sa gradilišta, jer se u Emeraldu diče kvalitetom opreme i materijala. Detalje o lokacijama i stanovima u Novom Sadu, moguće je pronaći na sajtu Emerald Hilla, koji se redovno osvežama sadržajima i informacijama od značaja za potencijalne kupce.

No, budući da su reči jedno, a realnost, katkad, nešto sasvim drugo, rešili smo da se i lično uverimo u tvrdnje naših sagovornika iz Emeralda, te smo posetili lokaciju izgradnje "Vile Prestige" u Janka Čmelika 33. Na gradilištu smo zatekli tehničkog direktora ovog preduzeća, Tomu Đorđevića, koji nam je govorio o tradiciji i iskustvu gradnje u Novom Sadu dužoj od dve decenije. Za kvalitet stanova garantuju stručni ljudi, zaposleni u Emerald Hillu, građevinski inženjeri, arhitekte i drugi, koji svojim znanjem i iskustvom doprinose rezultatima po kojima je firma prepoznatljiva u gradu, ali i znatno šire. Poslovnost, preciznost i potpuna posvećenost kvalitetu jesu imperativ za sve zaposlene, od top menadžmenta do operative.


Kod kupovine stana, izuzetno je važna i sigurnost za kupca, tj. pouzdanost investitora. Godinama smo svedoci novinskih napisa o nesavesnoj poslovnoj praksi raznih psevdoinvestitora, koji prodaju stanove koji se ne mogu uknjižiti ili čak iste objekte prodaju po nekoliko puta ostavljajući svoje žrtve i bez ušteđevina i bez krova nad glavom. U tom smislu, obratili smo se Dragani Vujović, direktoru pravnog sektora u Emerald Hillu, koja nam je objasnila da su svi stanovi koje su do danas izgradili uknjiženi 1/1, te da objekti u izgradnji imaju kompletnu građevinsku dokumentaciju sa svim plaćenim dažbinama za komunalno opremanje

- Isključivo objekti sa potrebnom dokumentacijom, izgrađeni po građevinskom projektu, mogu kasnije biti predmet prodaje putem stambenog kredita i na kraju dobiti upotrebnu dozvolu, a takav je slučaj sa svim našim objektima u izgradnji – kazala je gospođa Vujović, dodavši da je kupovina stanova od investitora s reputacijom, odličan izbor, jer omogućava povraćaj PDV-a.


Kako kupiti stan za sebe i svoju porodicu, pitanje je koje postavljaju mnogi Novosađani. Pribavljanje nekretnine jeste velika investicija, pa su građani često prisiljeni da je realizuju pomoću kredita. I tu valja biti oprezan, jer su uslovi od banke do banke različiti, a kamate nisu zanemarljive. Emerald Hill je rešen da i u ovom smislu bude na usluzi svojim klijentima. 

- Uvek smo voljni da pomognemo svojim kupcima da s poslovnim bankama, našim partnerima, sklope najpovoljnije moguće kreditne aranžmane – objašnjava Jovan Kontić, finansijski direktor Emerald Hilla.

- Kupovina stana, ovim, postaje dostupnija, budući da banke sa kojima sarađujemo našim kupcima izlaze u susret, dajući im uslove bolje od bilo koje tržišne ponude – podvukao je Kontić.

 

Promo tekst

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Arhivator

    pre 2096 dana i 17 sati

    Da li je rec o DOO Dinamika koja je gradila Oportunity banku?

    Oceni komentar:
    2
    8
  • Milan

    pre 2095 dana i 22 sata

    Prestiz u Janka Cmellika, dobra fora

    Oceni komentar:
    2
    7
  • L0RY

    pre 2095 dana i 21 sat

    Reklama. Pitam se da li ste placeni za ovu reklamu ili je tekst pisao neko baš "zabrinut" za probleme mladih parova? :-D :-D :-D

    Oceni komentar:
    1
    7
  • Solis nekretnine

    pre 2095 dana i 18 sati

    to su samo 16 jedinica, sa tako malom ygradom ne može se rešiti stambeno pitanje. Potrebno je otvoriti velika gradilišta, sa po više zgrada, Ovo je lepo, samo je kap u moru.

    Oceni komentar:
    0
    3
  • Bole

    pre 2092 dana i 17 sati

    @L0RY
    Pa piše ti lepo na kraju teksta: "Promo tekst" , iliti u prevodu: jeste, reklama je u pitanju.

    @Arhivator
    Jeste, to su oni.

    Inače, ova firma je pod imenom Dinamika napravila i zgradu prekoputa ekonomskog fakulteta. Pre 15-tak godina je ta zgrada bila proglašena za najbolju u NS.
    Nešto su skuplji od ostalih, ali je u pitanju ozbiljna ekipa i rade izuzetno kvalitetno.

    Oceni komentar:
    1
    3