Kako sprečiti nastanak raka – uticaj kiseonika i kisele sredine

Kako sprečiti nastanak raka – uticaj kiseonika i kisele sredine

Da li ste znali da u Srbiji svake godine od raka oboli preko 40.000, a umre preko 20.000 ljudi? Taj broj je u porastu iz godine u godinu, a razlog tome je sve brži i ne toliko zdrav način života, a uz to i mnoge druge stvari koje stvaraju povoljne uslove u organizmu za stvaranje i širenje raka.

Razmišljajte na vreme o svom zdravlju i vodite se onom poznatom "Bolje sprečiti nego lečiti". Pročitajte kako se rak stvara i kako to možete sprečiti na jednostavan način, uz malo volje i elana.

Kako nastaje rak? 

Rak (karcinom) predstavlja odbrambeni mehanizam koji naš organizam stvara kada u krvi nema dovoljno kiseonika i kada se stvori kisela sredina. A do gubitka kiseonika i pojava kisele sredine dolazi usled fizičke neaktivnosti i konzumiranja nezdrave hrane. 

Dakle, usled nezdravog načina života dolazi do istiskanja kiseonika u krvi, tada se stvara kisela sredina. Nemački naučnici tvrde da ukoliko zdravom organizmu oduzmemo 35% kiseonika može doći do pojave prvih simptoma raka već posle nekoliko dana. 

Da li ćemo imati kiselu ili alkalnu sredinu, najviše zavisi od vrste hrane koju konzumiramo. Kada se završi varenje, zavisno od svog nutritivnog profila, hrana stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u telu. Kiselo ili alkalno stanje meri se PH skalom od 0 do 14, gdje je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno. Kako bi organizam normalno funkcionisao najbolja pH vrednosti krvi treba biti između 7,40 i 7,45. Krv se neprestano reguliše i organizam se konstantno bori da ne bi upao u metaboličku kiselost.

Kako sprečiti nastanak raka? 

Kao što već možete zaključiti do sada, za sprečavanje pojave raka potrebna je zdravija ishrana i malo aktivnosti, ništa više. 

Uz zdraviju ishranu, izbacivanje namirnica i sokova koji dovode do kiselosti (brza hrana, slatkiši i drugi rafinirani šećeri, gazirani sokovi, alkohol) i malo fizičke aktivnosti, stvorićete alkalnu sredinu u kojoj je gotovo nemoguće stvaranje raka. 

S obzirom da današnji tempo i način života koji, naročito u velikim gradovima, podrazumeva dosta rada i drugih obaveza, što nam ostavlja malo vremena da se posvetimo pripremi zdravih obroka, da bi u toku dana uneli sve što je organizmu potrebno da bi ostao u alkalnoj sredini, potrebno je uzimati razne dodatke ishrani. 

S vremenom pojavljuje se mnogo različitih dodataka u vidu kapsula, sirupa, sokova koji se prezentuju kao idealni dodaci sa svim potrebnim sastojcima. Od svih na našem tržistu, po rezultatima izdvojio se zeleni sok od spelte. Pravi se sa dodatkom omega 3 masnih kiselina, a sadrži još 90 različitih vitamina, minerala, enzima, mikroelemenata i aminokiselina koji su važni za alkalizaciju krvi, odnosno održavanju pH vrednosti u krvi. 


Neki od pozitivnih efekata konzumiranja zelenog soka od spelte su:
 

 • jačanje imuniteta
 • detoksikacija organizma
 • povećanje vitalnosti (reguliše telesnu težinu i smanjuje umor)
 • poboljšanje crevne flore
 • regulisanje kompletne krvne slike

Eliksir vitalnosti - zeleni sok od spelte 

Razmislite dobro koliko se stvarno hranite zdravo i da li ste dovoljno fizički aktivni, a preporuka je da, i pored svega toga, dodatno unosite sastojke koji će održavati alkalnost u vašem organizumu. 

Ako vas zanima više o ovom napitku, posetite sajt Eliksir Vitalnosti i saznajte sve o soku od spelte (žita). Posebna pažnja se pruža čuvanju i transportovanju, dostavlja se zaleđenim kuglicama, a u jednom pakovanju imate 36 kuglica.  

Posetite sajt i saznajte kako izgledaju zaleđene kuglice i na koji način se od njih priprema ovaj čudesan napitak, za svega 2 minuta.

Promotivni tekst

Oceni vest:
22
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Stevan

  pre 769 dana i 11 sati

  Ja sam Maćaša, dedu upoznao još daleke 2006, a preko njega mladog čoveka. Meni je sok od spelte strašno puno pomogao. Ne bi preterao da kažem da ovom soku dugujem da sam još među živima. Od tada sasvim drugačije gledam na ove stvari. Na žalost tržište je preplavljeno i nekim drugim speltinim sokovima od drugih u šarenim kutijama i izdaju se kao original. Čak štoviše i neke praškove forsiraju da je to sok od spelte. Prava je mizerija kako neki koriste tuđu nesreću da bi se obogatili.

  Oceni komentar:
  1
  20
 • Dara

  pre 769 dana i 8 sati

  Gde se može nabaviti i koliko košta?

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Goca

  pre 769 dana i 7 sati

  Da je napitak koristan i zdrav, verovatno jeste. Ali da može da promeni Ph vrednost krvi - to je nemoguće i o tome postoje mnogobrojne studije. To je toliko složen mehanizam regulacije da ishrana ne može da direktno utiče ali može da doprinese zdravlju na druge načine.

  Oceni komentar:
  9
  2