"KALEIDOSKOP KULTURE": Na konkursu odabrano 30 projekata novosadskih umetnika

"KALEIDOSKOP KULTURE": Na konkursu odabrano 30 projekata novosadskih umetnika

Na konkursu koji je bio namenjen novosadskim umetnicima za učešće na ovogodišnjem "Kaleidoskopu kulture", odabrano je 30 projekata, saopšteno je danas iz Fondacije "Novi Sad – Evropska prestonica kulture".

Projekti koji su odabrani obuhvataju scensku, izvođačku i likovnu umetnost, audio-vizuelno i digitalno stvaralaštvo, multimedije, mjuzikl, cirkus, uličnu umetnost i slično, kaže se u zvaničnom saopštenju. 

Listu odobrenih projekata na Javnom konkursu za podršku lokalnim umetnicima u 2021. godini možete pogledati na zvaničnom sajtu "Novi Sad – Evropska prestonica kulture".  

– Konkurs, koji je trajao od 7. juna do 5. jula, Fondacija "Novi Sad – Evropska prestonica kulture" pokrenula je u duhu aktiviranja svih relevantnih aktera na kulturnoj sceni, te kultnih gradskih prostora, kulturnih stanica i novih mesta, stavljajući ih u službu kulture i umetnosti u okviru četvrtog "Kaleidoskopa kulture" planiranog od 2. septembra do 8. oktobra – dodaje se u saopštenju. 


Za javne pozive i konkurse pokrenute u sklopu predstojećeg "Kaleidoskopa kulture" opredeljeno je 12,5 miliona dinara, a oni se realizuju u saradnji sa renomiranim partnerima, kao što su prestižna svetska institucija za razvoj i eksperiment na polju transmedijske umetnosti i novih likovnih medija, "Ars Elektronika", potom umetnička galerija u austrijskom Sent Peltenu (Landhausgalerie Ausstellungsbrücke), Društvo arhitekata Novog Sada, a uz podršku Austrijskog kulturnog foruma i Centra za promociju nauke, ističu u Fondaciji "Novi Sad – Evropska prestonica kulture" 

– Stoga je poseban segment ovog konkursa bila i prijava umetnika za učešće na izložbi koju će Fondacija "Novi Sad – Evropska prestonica kulture" realizovati u pomenutoj umetničkoj galeriji u austrijskom Sent Peltenu u saradnji sa Pokrajinskom vladom Donje Austrije. Za to su odabrani projekti dve novosadske umetnice, Sare Masnikose – "Outside, such a lonely place" i Jelene Gajinović – "Lost landscape". Paralelno sa tim, kao proizvod te saradnje, austrijski umetnici izlagaće u Novom Sadu u okviru "Kaleidoskopa kulture" – kaže se u saopštenju. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan