Kamere za snimanje saobraćajnih prekršaja na još dve raskrsnice u NS

Kamere za snimanje saobraćajnih prekršaja na još dve raskrsnice u NS

Grad će ove godine još dve raskrsnice opremiti video nadzorom koji će omogućiti evidentiranje saobraćajnih prekršaja.

Kako saznaje Radio 021, ovi radovi su deo Programa koji je usvojio Gradski savet za koordinaciju bezbednosti saobraćaja, a koji je vredan skoro 131 milion dinara.

Novac za Program korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja prikuplja se od naplaćenih kazni na teritoriji Novog Sada, a procena je da će se ove godine sakupiti 113 miliona dinara, dok je ostatak od skoro 18 miliona višak iz prošle godine.

Najveći deo sredstava – 40 miliona dinara, otići će za izgradnju biciklističke staze od Novog Sada do Rumenke, koja će se raditi zajedno sa Upravom za građevinsko zemljište i investicije (UGZI).

Iznos od 16,5 miliona dinara planiran je za nabavku video nadzora na dve raskrsnice. Kako se navodi, kamere sa softverom koje detektuju brzinu kretanja automobila, prolazak kroz crveno svetlo, nepropisno skretanje u raskrsnici, korišćenje trake za javni prevoz i drugo, treba da se postave na raskrsnici Rumenačke i Bulevara kralja Petra I, kao i Bulevara oslobođenja i Bulevara kralja Petra I, piše 021.rs.

Novi Sad uvodi novi sistem video-nadzora za evidentiranje saobraćajnih prekršaja


Ovo je nastavak postavljanja novih kamera koje je započeto prošle godine izdvajanjem 15,5 miliona dinara sa PDV-om za instalaciju novih kamera i softvera na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, kao i na raskrsnici Partizanske, Temerinske i Puta Šajkaškog odreda. Ove kamere još ne rade jer je rok za postavljanje devet meseci, a ugovor je, nakon tendera, potpisan početkom decembra.

Skoro 18 miliona dinara iz Programa ide za različite obuke i edukacije više kategorija građana, za razne poslove na promociji bezbednosti saobraćaja kroz medije i druge načine komunikacije sa javnošću ide 23 miliona, a osam miliona dinara biće dato za izradu analiza iz domena saobraćaja.

Takođe, predviđeno je da se sa 2,5 miliona dinara kupi sanitetsko vozilo za Hitnu pomoć, sa 1,2 miliona dinara uređaj za ispitivanje prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu za potrebe saobraćajne policije i još oko 5 miliona za naknade članova Komisije, službena putovanja i druge troškove rada Saveta. Ostatak novca su troškovi nezavršenih programa iz 2021. godine, koji će stići na naplatu ove godine jer tek treba da budu završeni, piše 021.rs.

PROČITAJTE JOŠ:

"Informatika" postavlja kamere u delu Grbavice

SHARE fondacija: Vlast u Srbiji tretira građane kao potencijalne kriminalce

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan