KATOLIČKA PORTA: Otvoren peti "ArtEkoMarket" (FOTO)

KATOLIČKA PORTA: Otvoren peti "ArtEkoMarket" (FOTO)

U Katoličkoj porti u utorak je otvoren peti "ArtEkoMarket" i trajaće do nedelje, 9. jula. Ova pijaca na otvorenom održava se u okviru manifestacije "Youth fair 2017" i okupila je veliki broj izlagača. Posetioci na štandovima mogu naći različite rukotvorine, odeću, obuću i prirodnu kozmetiku.

Majice sa različitim motivima mogu se kupiti po ceni od hiljadu do hiljadu i petsto dinara, duksevi su nešto skuplji i za njih treba izdvojiti skoro dve hiljade dinara, čarape se prodaju za 350 dinara. Na štandu Jecine krpice mogu se naći torbe od recikliranog džins materijala i koštaju do 2500 dinara.

Danijela Bradarić iz Beograda nudi maske i nakit koji sama kreira.

- Maske pravim od papira. Uglavnom ih uzimaju roditelji za decu, ali nekome služi i kao ukras na zidu. Prodajem ih od 700 do 1500 dinara. Takođe, pravim i nakit od perja, drva i raznih prirodnih materijala. Prošle godine sam prvi put bila na "ArtEkoMarketu" i bila sam zadovoljna prodajom. Nadam se da će ove godine biti još bolje – kaže Danijela.

Ispred prodajnog mesta obućara Aleksandra Bračera probale su se cipele. Nude se espadrile za 3.000 dinara i sandale za 6.000 dinara. Oba modela su od prave kože.

Prirodni sapuni i dezodoransi se prodaju po ceni od 200 do 300 dinara. Mogu se naći i naočare za sunce sa drvenim ramom i njihova cena se kreće od četiri do pet hiljada dinara.

Mnogi posetioci marketa koji su šetali pse zastali su kod štanda Aleksandre Petrović koja nudi garderobu za kućne ljubimce.

- Sašila sam odeću za svoje ljubimce. Kad su poznanici to videli hteli su i oni, i tako sam razvila posao. To je bilo pre tri godine. Garderobu za životinje prodajem za devetsto, a kapice za 500 dinara. Šijem sve na osnovu dimenzija psa – objašnjava Aleksandra.

Pored modnih detalja za životinje, ova žena nudi i torbice za duvan po ceni od hiljadu dinara i, među egzitašima veoma popularne – novčanik narukvice.

Onima kojima smeta letnje sunce, na štandovima mogu kupiti i šešire koji su ukrašeni različitim motivima. Za dečje modele se mora izdvojiti 800, dok šešir za odrasle košta hiljadu dinara.

"ArtEkoMarket" možete posetiti svakog dana do nedelje, od 17 do 23 sata.

Tekst i fotografije: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan