KCV: Mladić povređen u Futoškoj operisan i u stabilnom stanju

KCV: Mladić povređen u Futoškoj operisan i u stabilnom stanju

Mladić albanske nacionalnosti pretučen u Novom Sadu u noći između subote i nedelje, koji je zadobio teške telesne povrede, nalazi se na jedinici poluintenzivne nege i očekuje se da će u narednim danima biti pušten na kućno lečenje.

U Urgentom centru Kliničkog centra Vojvodine, povređenog C.M. (19) u ponedeljak 8. oktobra obišao je pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković, koji je rekao da je mladić operisan i da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

- Drugi povređeni zadobio je lakše telesne povrede i pušten je istog dana, nakon hospitalizacije, na kućno lečenje – kazao je Gojković.

On je istakao da je policijska istraga u toku, da MUP Srbije i PU Novi Sad rade na rasvetljavanju ovog slučaja kako bi se počinioci što pre pronašli i kaznili u skladu sa zakonom, navedeno je u saopštenju.

- Pokrajinska vlada najoštrije osuđuje ovaj incident, kao i sve vidove huliganskog i vandalskog ponašanja, a pogotovo ukoliko one imaju bilo kakav prizvuk nacionalne, verske i političke konotacije – naglasio je sekretar.

Danas su povodom ovog napada reagovale brojne političke partije i organizacije, a nasilnički čin osudio je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čiju izjavu možete pročitati ovde

DOŠAO U NOVI SAD U POTRAZI ZA BOLJIM ŽIVOTOM: Kako saznaje "Blic", teže povređeni mladić je iz Prizrena i u Novi Sad je došao u potrazi za poslom, i namerom da se ovde preseli, dok B. G. govori srpski i živi već neko vreme u našem gradu.

- Ta dvojica su čula da sam pričao na albanskom i napali su nas, ukupno ih je bilo četiri ili pet. Nisam siguran. Trajalo je oko minut. Naših su godina, verovatno i mlađi. Drug je pao na zemlju, udario je glavom, sagnuo sam se da mu pomognem i onda sam i ja zadobio udarac. Udarali su nas i rukama i nogama, ne znam šta se dalje dešavalo – kratko je izjavio za "Blic" B. G.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan