KCV: Na lečenju od korone 59 pacijenata, situacija u Vojvodini i dalje nesigurna

KCV: Na lečenju od korone 59 pacijenata, situacija u Vojvodini i dalje nesigurna

U proteklih pet dana u devet laboratorija na teritoriji Vojvodine otkrivena su 132 nova pacijenta obolela od infekcije Kovid-19 . I pored pada broja obolelih, epidemiološka situacija u Vojvodini se i dalјe može okarakterisati kao nesigurna, a po broju aktivnih slučajeva prednjače Novi Sad, Vrbas, Kikinda, Bačka Palanka i Odžaci.

Prema informacijama pokrajnskog štaba za suzbijanje korona virusa, u svim bolnicama na teritoriji Vojvodine hospitalizovano je 207 pacijenata sa simptomima Kovida-19, dok se u Kliničkom centru Vojvodine na bolničkom lečenju nalazi 59 pacijenata.

To praktično znači da se svi pacijenti trenutno nalaze samo na Infektivnoj klinici, te se Klinički centar Vojvodine vraća u uobičajeni režim rada, uz sve protivepidemijske mere koje su neophodne za obavlјanje svakodnevnog rada u uslovima pandemije.

Ista je situacija i sa svim opštim bolnicama, kao i institutima na teritoriji APV, dok kovid ambulante u domovima zdravlјa nastavlјaju sa radom.

Iz pokrajnskog štaba za suzbijanje Kovida-19 zahvalјuju svim građanima na pomoći i apeluju na dalјe sprovođenje preventivnih mera, pošto je, kako ističu, očigledno da je odgovornost i disciplina u njihovoj primeni klјučni faktor u borbi protiv epidemije

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan