KCV:  Od kovida se leči 405 pacijenata, na respiratorima 27 obolelih

KCV: Od kovida se leči 405 pacijenata, na respiratorima 27 obolelih

U Vojnoj bolnici 32 pacijenta obolela od korona virusa.

Pored velikog broja ambulantno pregledanih pacijenata na Klinici za infektivne bolesti, prethodnu noć u Kliničkom centru Vojvodine obeležio je najveći broj hospitalizovanih pacijenata sa infekcijom Kovid-19 od početka epidemije, kao i najveći broj pacijenata sa teškim zdravstvenim stanjem koji su na mehaničkoj ventilaciji, prenosi danas "Dnevnik".

– Trenutno, u Kliničkom centru Vojvodine leči se 405 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od Kovida-19. Od toga, kod 27 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije. Napominjemo, da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su oboleli od Kovida-19, a s obzirom na težinu kliničke slike uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leče 32 pacijenta kod kojih je potvrđeno da su oboleli od Kovida-19 – saopšteno je iz Kliničkog centra Vojvodine.

S obzirom na porast broja hospitalizovanih pacijenata KCV je bio prinuđen da obezbedi dodatne smeštajne kapacitete kao i da reorganizuje ljudske resurse unutar svojih organizacionih jedinica. Trenutno u kovid sistemu su: Klinika za infektivne bolesti, Klinika za medicinsku rehabilitaciju, Klinika za abdominalnu hirurgiju, Klinika za urologiju, Klinika za plastičnu hirurgiju, Klinika za maksilofacijalnu hirurgiju, Klinika za otorinolaringologiju, Klinika za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju, Klinika za neurohirurgiju, Klinika za vaskularnu hirurgiju kao i Klinika za anesteziju intenzivnu terapiju i terapiju bola. Urgentni centar, Specijalistička poliklinika KCV i preostali hospitalni deo funkcionišu kao non-kovid jedinice, piše "Dnevnik". 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan