KCV: Renovirana Klinika za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju (FOTO)

KCV: Renovirana Klinika za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju (FOTO)

U Kliničkom centru Vojvodine otvorena je renovirana Klinika za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju, za čiju rekonstukciju je izdvojeno 114 miliona dinara.

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović obišao je i Kliniku za abdominalnu hirurgiju i Centar za sudsku medicinu, gde su radovi u toku i najavio rekonstrukciju svih klinika Kliničkog centra Vojvodine, koji godišnje primi preko 600.000 pacijenata.

- Ova zgrada je u potpunosti infrastrukturno obnovljena. Obnovljene su sve podne i zidne obloge, kompletno su novi prozori, nova vrata, kompentna elektro mreža, kanalizaciona mreža. Imamo u potpunosti novu opremu, nove krevete, mogu samo da vam kažem da su kreveti bili stari 60 godina – kazao je Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.Mirović je naveo da se polagano radi i na rekonstrukciji svih regionalnih bolnica u Pokrajini.

- Ovo je početak velikih investicija u ovoj godini, nastavićemo i na drugim klinikama. U drugoj polovini marta biće otvorena rekonstruisana bolnica u Pančevu i korak po korak uspećemo da rekonstruišeno sve u Kliničkom centru i da rekonstruišemo regionalne bolnice u Vojvodini  – naglasio je Mirović.Foto: Vlada Vojvodine

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan