KCV: U bolnicama u Novom Sadu i Petrovaradinu 613 kovid pacijenata

KCV: U bolnicama u Novom Sadu i Petrovaradinu 613 kovid pacijenata

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 475 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od zarazne bolesti Kovid– 19.

Od toga, kod 32 pacijenta s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 31 pacijent kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa, saopštio je Klinički centar Vojvodine.

Kako napominju, kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su oboleli od Kovida-19, a s obzirom na težinu kliničke slike uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje se i intenzivna kiseonička potpora.

– U cilju sprečavanja širenja i oboljevanja od Kovid-19 infekcije, apelujemo na građane da je obavezno pridržavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju – napominju u ovoj ustanovi,  prenosi "Dnevnik"

U Institutu za plućne bolesti Vojvodine trenutno se leči 107 osoba obolelih od korona virusa, od čega je njih devetoro na respiratoru.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan