KINESKA ČETVRT: Raspisan tender za pešačke staze, rasvetu, uređenje zelenih površina...

KINESKA ČETVRT: Raspisan tender za pešačke staze, rasvetu, uređenje zelenih površina...

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije otvorila je tender za prvu fazu uređenja javnih površina Kineske četvrti s pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem.

U pitanju je prostor  oivičen Bulevarom despota Stefana, Mostom slobode, Sunčanim kejom i novoplaniranom ulicom.

Uslov za ponuđače naveden u konkursnoj kokumentaciji je očuvanje posebnih urbanističko-arhitektonskih lokaliteta, očuvanje uslova za dalji razvoj i inicijativa za formiranje kreativnog distrikta u okviru kompleksa nekadašnje fabrike "Petar Drapšin”.

Na navedenom prostoru, projektnim rešenjem "Vojvodinaprojekta” predviđena  je izgradnja pešačkih površina, saobraćajnica, parkinga, biciklističkih staza, prenosi "Dnevnik".

Planirano je i postavljanje javne rasvete, izgradnja i rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije, crpne stanice za odvođenje atmosferskih i otpadnih voda, kao i uređenje zelenih površina.

Projektom su predviđene asfaltne biciklističke staze, kao i pešačke staze i parkinzi od montažno-betonskih elemenata. Nova javna rasveta trebala bi da bude s LED svetiljkama na metalnim stubovima, a planirano je i podno dekorativno i fasadno osvetljenje.

Većina zelenila, drveća i šiblja će biti posečena, odnosno uklonjena, a predviđena je sadnja novog.

Tokom radova, izvođači bi trebalo da obrate pažnju na stabilnost objekata, imajući u vidu njihovu dotrajalost, kao i to da su u pitanju stare zgrade i da za njih ne postoji projektna dokumentacija.

Rok za podnošenje prijava na tender je 5. septembar 2018. godine.

Kompletan tekst može se pogledati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan