Kineska firma dobila posao izgradnje nove ambulante na Vidovdanskom naselju

Kineska firma dobila posao izgradnje nove ambulante na Vidovdanskom naselju

Posao izgradnje Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju u Novom Sadu dobila je kompanija "China construction front group" koja je registrovana u Zrenjaninu.

Osnovana je u maju 2019. godine, a 100 odsto je u vlasništvu "China construction first group corporation limited" čije je sedište u Kini. Do sada nije ostvarivala poslovne prihode u Srbiji. Ona je na tenderu učestvovala s beogradskim firmama "Krip inženjering", "Geomehanika" i "Pars".

Ugovor je zaključen na iznos od 172,47 miliona dinara, koliko je i iznosila ponuda kompanije. Ponuda koju je podnela "China construciton front group" bila je ujedno i jedina na tenderu, piše "Nova ekonomija".

Posao obuhvata i izradu tehničke dokumentacije i  izvođenje radova na izgradnji objekta Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju u Novom Sadu po sistemu "ključ u ruke". 

U tenderskoj dokumentaciji kao uslovi za dobijanje posla navodi se minimalan prihod u iznosu od 360 miliona dinara u prethodne tri finansijske godine. 

Naručilac, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad,  traži i da je ponuđač uradio minimum jedan projekat objekta visokogradnje iz oblasti zdravstva, (projekat bolnice, doma zdravlja, klinike, ambulante, zdravstvenog zavoda i poliklinike) bruto površine minimum 1.000 m2. Taj urađeni objekat uključuje i elektroenergetske instalacije, termomašinske instalacije, instalacije vodovoda i kanalizacije. Uslovi su bili i minimum jedan projekat saobraćajnice, jedan projekat električnih instalacija jake i slabe struje objekta iz oblasti zdravstva, kao i jedan projekat termomašinskih instalacija za objekat iz oblasti zdravstva, saznaje "Nova ekonomija".

Rok za završetak radova na Domu zdravlja je 300 dana sa garantnim rokom za izvedene radove od dve godine. 

Kako javlja novosadski "Dnevnik", nova ambulanta će imati oko 46 zaposlenih, od čega će po osam lekara i medicinskih sestara raditi u službi opšte medicine, četiri lekara i pet sestara na pedijatriji, po jedan lekar i sestra na ginekologiji, kao i ukupno četiri stomatologa i pet sestara u stomatološkoj ordinaciji za decu i odrasle. Službu patronaže pokrivaće četiri medicinske seste i dve medijatorke, a u okviru laboratorije planirana je jedna prostorija za prijem i uzimanje materijala. 
 

Izvor: Nova ekonomija

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan