KISAČ: Zaposleni u osnovnoj školi protiv nametnute direktorke, dočekali je okrenutih leđa

KISAČ: Zaposleni u osnovnoj školi protiv nametnute direktorke, dočekali je okrenutih leđa

Zaposleni u Osnovnoj školi "Ljudovit Štur" u vojvođanskom naselju Kisač, simbolično su prošle nedelje okrenuli leđa novoj v.d. direktorki, jer nisu saglasni sa njenim izborom.

Iza svega vide politiku, kojoj, tvrde, ne sme biti mesta u obrazovnoj ustanovi. Pokrajinskom sekretarijatu predali su peticiju sa potpisima nezadovoljnih nastavnika i roditelja, a za sredu najavljuju i novi protest, javlja N1.

Izrazili smo javni protest. Tako su odlučile naše kolege, da koleginici stavimo do znanja da posao koji treba da obavlja, za taj posao nije sposobna. To je njihovo mišljenje – kaže Ana Kolar iz Sindikata prosvetnih radnika Vojvodine.

Od 62 zaposlena 51 osoba je podržala doskorašnju direktorku Anu Vozar. Za nju su se većinom glasova opredelili i školski odbor i savet roditelja, dok je njena protivkandidatkinja Ana Leginj podršku dobila od Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine, da bi je potom na čelo škole privremeno postavio pokrajinski sekretar.

Ana Vozar iza svega vidi politiku. Odnosno, jednu osobu – pokrajinskog poslanika vladajuće stranke Pavela Surovog.

Negde početkom marta došao je isto u moju kancelariju, zatvorio sva vrata da niko ne čuje i rekao "Sad ti je prilika. Ako želiš da budeš direktor, ja ću ti pomoći. Treba da skupiš sigurnih sto glasova..." – kaže kandidatkinja za direktora škole Ana Vozar, a prenosi N1.

Iako je Vozar članica SPS-a, od nje je traženo da skuplja sigurne glasove za vladajuću stranku.

Zaposleni kažu da ne žele da se mešaju u politiku, ali ne žele ni nametnuta rešenja. Zato za sredu najavljuju novi protest. Ovog puta u centru naselja, kako bi, kažu, i meštane upoznali sa događajima koji se tiču njihove dece.

Detaljnije o tome kako je izabrna v.d. direktorka škole u Kisaču pročitajte OVDE.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jovan

  pre 1458 dana i 16 sati

  Bravo za Kisačane , sklonite pol.podobne. Pivničani

  Oceni komentar:
  0
  1