Kisačaninu godinu dana kućnog pritvora zbog davanja mita zameniku tužioca

Kisačaninu godinu dana kućnog pritvora zbog davanja mita zameniku tužioca

Sud prihvatio olakšavajuće okolnosti.

Goran Bakić (53) iz Kisača juče je osuđen za davanje mita zameniku Osnovnog javnog tužioca u Novom Sadu. Kažnjen je s godinu dana zatvora uz primenu elektronskog nadzora u prostorijama kuće u kojoj stanuje.

Kako prenosi "Dnevnik", objavljivanju presude u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg suda okrivljeni i učesnici postupka nisu prisustvovali.

U obrazloženju presude, sudija Rade Kalajdžija je naveo da su prihvaćene olakšavajuće okolnosti, da okrivljeni nije do sada osuđivan i da je otac troje dece.

"TU SE NALAZI NEŠTO ZA VAS": Došavši u kancelariju zamenika OJT, N. V, ponudio je novac, 12.000 dinara, zapakovan u belu kovertu bez natpisa, koju mu je stavio na radni sto rekavši: "Tu se nalazi nešto za Vas". Tražio je tom prilikom, da on u okviru svog službenog ovlašćenja ne postupa po optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu. Ovaj akt je podnet protiv okrivljenog da mu omogući uplatu novčanog iznosa od 100.000 dinara po naredbi za odlaganje gonjenja za krivično delo iz oblasti saobraćaja, a kojoj je istekao rok za izvršenje naložene obaveze, piše "Dnevnik".

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan