KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Ukidanje epidemije tek kad više od 28 dana ne bude prijavljenih slučajeva bolesti

KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Ukidanje epidemije tek kad više od 28 dana ne bude prijavljenih slučajeva bolesti

Članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da će epidemija korona virusa u Srbiji biti odjavljena kada više od 28 dana ne bude bilo novih slučajeva bolesti Kovid-19.

Kisić Tepavčević je u izjavi za Tanjug rekla da se polako stiču uslovi za odjavljivanje epidemije korona virus.

– Kada je u pitanju prijava epidemije i odjava sa određenog područja, to se radi po epidemiološkoj definiciji – kada prođe dvostruki maksimalni inkubacioni period za neku bolest. Konkretno, za Kovid-19 to će biti kada više od 28 dana nemamo nijedan prijavljeni slučaj bolesti, kao i za sve druge epidemije – navela je Kisić Tepavčević.

Govoreći o zatvaranju privremenih bolnica, ona je navela da kako se bude smanjivala potreba za popunjavanje kapaciteta, tako će se jedna po jedna privremena bolnica zatvarati.

– U ovom trenutku jedino je hala "Čair" u Nišu zatvorena, međutim, imamo najavu da će to biti i Studentski dom u Nišu. Postepeno će se zatvarati jedna po jedna ustanova, jer vidimo da se smanjuje broj obolelih, a samim tim smanjuje se i potreba za kapacitetima za smeštaj zaraženih – rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Na Beogradskom sajmu, navodi ona, smešteno je više od 100 pacijenata, a kada se njihov broj smanji ili steknu uslovi za preraspodelu u drugim privremenim smeštajima, Sajam će biti zatvoren, kao što je urađeno i u “Čairu”.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • G

    pre 1422 dana i 19 sati

    Dr.Kisic izgleda fali medijska paznja

    Oceni komentar:
    1
    0