"KLIKOM DO SAMOSTALNOSTI": Da mladi iz Dečijeg sela lakše dođu do posla

"KLIKOM DO SAMOSTALNOSTI": Da mladi iz Dečijeg sela lakše dođu do posla

"Klikom do samostalnosti – kroz Dečije selo u virtualni svet" je projekat koji ima za cilj inkluziju mladih iz Dečijeg sela kroz njihovo usmeravanje na internet tržište rada i frilensing kao svojevrstan vid preduzetništva i uspešan model njihovog osamostaljivanja pri izlasku iz sistema socijalne zaštite i smanjenja rizika od vraćanja u isti.

Reč je onlajn neformalno-obrazovnom programu koji kombinuje različite pristupe i metode poput inovativne pedagogije, e-obrazovanja (MOOC), stručne prakse, mentoringa i IKT sa ciljem da štićenicima Dečijeg sela omogući sticanje praktičnih znanja i veštine koje će im povećati mogućnosti za (samo)zapošljavanje na internet tržištu rada i doprineti njihovom uspešnom osamostaljivanju.

Dvadeset petoro mladih iz Dečijeg sela, će nakon teorijskog dela obuke, imati mogućnost da primene stečena znanja i veštine kroz praktičan rad u kompanijama koji su članovi partnersko-mentorske mreže, čime će se obezbediti i njihova inkluzija u poslovnu zajednicu. Sve aktivnosti će se odvijati preko onlajn platforme uz kontinuiranu mentorsku podršku kako bi mladi stekli iskustvo u radu u virtualnom okruženju i pripremili se za rad na internetu.

Projektom je predviđen i niz pratećih aktivnosti koje imaju za cilj da doprinesu inkluziji štićenika Dečijeg sela u širu društvenu zajednicu, poput poseta Startit Centru, Language Clubu Novi Sad, druženja sa uspešnim frilenserima, itd.

Projekat sprovodi Centar za edukaciju, istraživanje i razvoj – CEIR u saradnji sa Dečijim selom "Dr Milorad Pavlović" iz Sremske Kamenice i Spescom d.o.o. Novi Sad. Projekat traje 12 meseci, do oktobra 2018. godine sa ukupnim budžetom od 38.150 švajcarskih franaka.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan