Klinički centar Vojvodine: Nastavlja se gradnja lamela B i C

Klinički centar Vojvodine: Nastavlja se gradnja lamela B i C

Posle 30 godina nastavlja se gradnja lamela B i C Kliničkog centra Vojvodine.

Radovi će se finansitrati iz kredita evropske investicione banke sa 35 miliona evra. Na površini od 33 hiljade kvadratnih metara biće smeštene dijagnostika i hirurgija, izjavio je gostujući u emisiji RTV–a "TV Zdravoskop" resorni pokrajinski sekretar Zoran Gojković.

- Postoji povezanost u potpunosti planom, između Urgentnog centra i "B" i "C" lamele i sa Internom klinikom, tako da će to biti sklop nečeg što je najmodernije, ne samo kod nas nego i u regionu - precizira Gojković.

Sve hirurške klinike i jedinice intenzivne terapija biće u novom delu. Tu će biti smešten i kompletno opremljen Transplantacioni blok.

- Imaćemo 16 operacionih sala, kompletnu dijagnostiku – nove CT uređaje, magnetnu rezonancu, u taj deo treba da bude smeštena i patologija... Laboratorijska dijagnostika cela - kaže pokrajinski sekretar.

Planom je predviđena i gradnja "D" lamele gde će biti smeštene ostale klinike, prvenstveno Interna i Infektivna, ali to je drugi deo problema koji će se rešavti u budućnosti, rekao je Gojković.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan