Kod krijumčara ilegalnih migranata pronađeno automatsko oružje, pištolji i obeležja OVK

Kod krijumčara ilegalnih migranata pronađeno automatsko oružje, pištolji i obeležja OVK

Šest migranata je u bolnici posle pucnjave u Horgošu, a više od 1.000 je prebačeno u prihvatne centre, kaže za medije pomoćnik direktora policije pukovnik Dragan Vasiljević. Policija je pronašla automatsko oružje, pištolje, municiju, a kod nekih su pronađena i obeležja takozvane OVK, dodaje Vasiljević.

U četvrtak popodne, prijavljena je pucnjava, odnosno oružani sukob između grupa krijumčara ilegalnih migranata. Policija je odmah na to reagovala. Šest lica su se javila u opštu bolnicu sa povredama. Nalaze se pod policijskim nadzorom. Policija preduzima intenzivne mere na pronalaženju izvršilaca krivičnog dela – kaže Vasiljević za RTS.

Prema njegovim rečima, uglavnom se radi o državljanima Avganistana i Maroka.

Prilikom pretrage terena, policija je pronašla određenu količinu oružja i municije koja se nalazila kod njih.

Radi se o automatskom oružju, o pištoljima, određenoj količini municije. Kod određenog broja lica, na garderobi su pronađena obeležja OVK, na kapama, šalovima, kačketima – dodaje Vasiljević.

Akcija MUP-a po ovom pitanju, napominje, i dalje traje na teritoriji cele Srbije, dok je po nalogu ministra unutrašnjih poslova pojačano prisustvo policije u svim delovima zemlje.

Migranata ima najviše u zonama graničnog pojasa na teritoriji policijskih uprava Subotica, Kikinda, Sombor, Vranje, Pirot, ali su prisutni i u drugim delovima zemlje.

U narednom periodu, kaže Vasiljević, ne očekuje se veći priliva migranata, koji je ove godine u odnosu na prethodnu godinu znatno veći.

Ceo tekst pročitajte na sajtu RTS-a. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan