Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv Matijevića

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv Matijevića

Komisija za zaštitu konkurencije je po službenoj dužnosti pokrenula postupak protiv privrednog društva "MAT-Real Estate" iz Novog Sada.

Kako saznaje Nova ekonomija, razlog je to što je ova kompanija kupila akcionarsko društvo "Radijator" koje je bilo u stečaju, a da prethodno nije zatražila odobrenje Komisije.

Firma "MAT-Estate" nalazi se u vlasništvu biznismena Petra Matijevića (70 odsto) i Zore Matijević (30 odsto) i registrovana je za upravljanje nekretninama za naknadu.

Za istu delatnost sada je registrovano i preduzeće "Radijator" koje se ranije bavilo proizvodnjom kotlova i radijatora za centralno grejanje. U Rešenju objavljenom na sajtu Agencije 31. avgusta upisano da celokupno vlasništvo nad "Radijatorom", koje je do tada bilo u akcijskom kapitalu, prelazi u ruke kompanije "MAT-Real Estate".

Biznismen Petar Matijević u vlasništvu je Industrije mesa "Matijević", kao i firmi "MPZ-Agrar" i "MPZ Agrar dva" koje su registrovane za gajenje žita i koje u svom vlasništvu imaju niz drugih poljoprivrednih preduzeća iz Vojvodine. Posredstvom firmi koje ima u vlasništvu, Matijević upravlja i brojnim drugim firmama koje se bave nekretninama, štampom, tehničkim ispitivanjem i slično. U junu ove godine kupio je autobusku stanicu ATP "Vojvodina". Vodeći je zemljoposednik u Srbiji.

Izvor: Nova ekonomija

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maks

  pre 7 dana i 14 sati

  Skidam kapu ovom"glupom narodu " dozvolio dodjošu ds im otme sve što mu se htelo, za 30god toliko bogastvo na pošten nacin sigurno ne.

  Oceni komentar:
  0
  4