Kompanija iz Dubaija dala ponudu za Luku Novi Sad

Kompanija iz Dubaija dala ponudu za Luku Novi Sad

Otvaranje ponuda je 5. marta...

Arapska kompanija "P&O Port" iz Dubaija dala je ponudu za kupovinu Luke Novi Sad, jedine preostale luke u državnom vlasništvu u Srbiji.

Direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev portvrdio je da je to, po njegovim saznanjima, jedina pristigla ponuda, piše N1.

- Iz Dubaija su sada već drugi put dolazili. Još postoji mogućnost da neko ponudu pošalje poštom – rekao je Milovančev, ali i naglasio da bi to moralo biti sa datumom 1. marta, kada je istekao rok za podnošenje ponuda.

Detaljnijim informacijama o pristiglim ponudama raspolaže samo Ministarstvo privrede, gde će u utorak, 5. marta u podne biti uprličeno zvanično otvaranje.

Kompanija "P&Q Ports" bila je jedna od 12 zainteresovanih koje su po objavljivanju poziva 2016. godine upitile pisma Ministarstvu privrede. U septembru prošle godine prvi put je raspisan tender za prodaju Luke Novi Sad po ceni od 15,98 miliona evra, međutim, niko se nije javio.

Novi tender raspisan je 12. decembra 2018. godine, a cena jedine preostale luke u državnom vlasništvu je tada prepolovljena i iznosila je 7,99 miliona evra. Taj javni poziv je, zbog izostanka zainteresovanih kupaca, tri puta produžavan, a krajnji rok za dostavljanje ponuda istekao je 1. marta.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan