Kompanija iz Dubaija kupila Luku Novi Sad

Kompanija iz Dubaija kupila Luku Novi Sad

Komisija Ministarstva privrede za sprovođenje postupka privatizacije "Luke Novi Sad" proglasila je uspešnom finansijsku ponudu koju je kompanija "P&O Ports Dubai" dala za kupovinu tog novosadskog preduzeća.

Ponuđena je početna cena od 7,99 miliona evra.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović rekao je da su svi detalji ponude ispravni i u skladu sa pozivom i kriterijumima te da su danas proglasili kupca "Luke Novi Sad" i da će to biti "Port Dubai", deo grupe "DP World" iz Dubaija.

Stevanović je dodao je da će u naredne tri godine biti preko 15 miliona evra investicija  i da je to obaveza u skladu sa pozivom i ugovorom koji će biti potpisan u narednih nekoliko dana, prenosi Mondo.

- Od toga negde oko pet miliona evra biće uloženo u lučku infrastrukturu, a oko 10 miliona evra u lučku suprastrukturu. Mi zaista verujemo da će ovo biti jedna veoma značajna stvar i za Grad Novi Sad, za celu Vojvodinu i za celu Srbiju – rekao je Stevanović.

On je kazao da je dući vlasnik "Luke Novi Sad" "treći lučki operater na svetu i ovo mu je prvi izlazak na reku Dunav"...

Više o ovoj vesti možete pročitati na Mondo.rs.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mihajlo

  pre 1794 dana i 11 sati

  Cisto pranje para, arapi dobili 60% ovi nas ostatak. Novac je onaj "nepronadjeni" sa Kipra... Sta ce njima luka u NS?!?

  Oceni komentar:
  0
  1