KOMUNALCI: Novosađani se tokom vanrednog stanja najviše žalili na glasnu muziku i komšijske radove

KOMUNALCI: Novosađani se tokom vanrednog stanja najviše žalili na glasnu muziku i komšijske radove

Od uvođenja vanrednog stanja novosadska Komunalna milicija najčešće se susreće s problemom narušavanja kućnog reda u stambenim zgradama.

Kako za "Dnevnik" navode u u Komunalnoj miliciji, naši sugrađani najčešće su prijavljivali buku zbog slušanja i puštanja glasne muzike, renoviranja stanova i sličnih aktivnosti.

– Veoma važno je istaći da službenici Komunalne milicije prilikom svog postupanja moraju zateći građane u prekršaju, da bi došlo do primene ovlašćenja i da, u skladu sa Zakonom o prekršajima, svoja ovlašćenja mogu primenjivati samo prema punoletnima – rekli su za "Dnevnik" u Komunalnoj miliciji.

Zbog specifičnosti poslova i organizacije službe tokom vanrednog stanja, na terenu su, dodaje novosadski list, dve do četiri njihove patrole, koje s po četiri do osam komunalnih milicajaca kontrolišu situaciju u gradu. Svi oni podeljeni su na rejone – Bulevar, Grbavica, Kej, Limani, Sremska strana, Centar, Detelinara, Novo naselje. Njima se, kako su rekli za "Dnevnik", po potrebi pripajaju i geografski najbliža prigradska naselja.

POMAŽU U NARODNOJ KUHINJI, DELE MASKE I RUKAVICE: Tokom vanrednog stanja komunalni milicioneri svakodnevno asistiraju prilikom postupanja po naredbama Gradskog štaba za vanredne situacije i kontrole poštovanja propisanih mera. Pomažu i u organizaciji Crvenog krsta u Narodnoj kuhinji prilikom podele besplatnih obroka socijalno ugroženim kategorijama, a u saradnji s Policijskom upravom Novi Sad pomažu i najstarijim sugrađanima u vreme predviđeno za odlazak u kupovinu, tako što im dele zaštitne maske i rukavice. Angažovani su i u inspekcijskim službama Policijske uprave, piše "Dnevnik". 

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan