Komunalna policija dnevno primi i do 60 prijava Novosađana, najčešće zbog buke

Komunalna policija dnevno primi i do 60 prijava Novosađana, najčešće zbog buke

Komunalnoj policiji u Novom Sadu je od početka godine stiglo više od 8.800 prijava. Dnevno stigne između 30 i 40 pritužbi građana, a u dane vikenda i do 60.

Služba Komunalne policije u Novom Sadu je od početka godine primila ukupno 8.802 prijave građana i institucija, a pritužbe građana stižu jer im smeta buka koja dopire iz komšijskog stana, zato što se čuje lavež pasa, a ima i onih koji imaju primedbe na dečju graju ispred zgrade, pišu "Večernje novosti".

Komunalci dnevno dobiju između 30 i 40 prijava, a u dane vikenda, odnosno od petka do nedelje, predočavaju u ovoj službi, ta cifra se poveća na 60, a najviše ih se zabeleži u noćnim satima, od 23 do tri sata posle ponoći.

Od početka godine do sada, izdali smo ukupno 1.167 prekršajnih naloga. Ove naloge smo izdavali najčešće zbog prekoračenja radnog vremena lokala, zatim ostavljanja vozila na javnoj površini, korišćenju javne površine bez odobrenja, ili suprotno odobrenju, kao i zbog buke u zgradi, odnosno narušavanja kućnog reda – navode u Komunalnoj policiji, a prenose "Novosti".

Kada su nečim nezadovoljni, i zbog onoga što im smeta, Novosađani se komunalnoj policiji obraćaju putem telefona i kako navode u ovoj službi, ubedljivo najveći broj prijava se podnese na taj način.

Imamo jednu telefonsku liniju, a broj je 021 4872 544, i on je u noćnim satima, posebno vikendom preopterećen, te često dolazi do zauzeća linije. Obraćaju nam se i putem elektronske pošte, ali i dopisima preko Otvorene kancelarije gradonačelnika – kažu u Komunalnoj policiji. 

U službi Komunalne policije još kažu da svojim preventivnim delovanjem svakako utiču na povećanje nivoa komunalne svesti građana, ali ističu da to i dalje nije nivo evropskog standarda.

KAZNE I DO 150.000 DINARA: Fiksne novčane kazne iznose 150.000 dinara za privredno društvo ili drugo pravno lice, 75.000 dinara za preduzetnike, 25.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu i 8.000, 10.000 i 25.000 dinara za građane, podsećaju "Večernje novosti".

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Rada

  pre 1680 dana i 10 sati

  Mogli bi da obilaze lokacije na koje se gradjani zale i time deluju preventivo na izvore buke.

  Oceni komentar:
  0
  13
 • Ana

  pre 1298 dana i 9 sati

  Postovani
  Molimo Vas da uvedete bar minimum reda i mira ,bar popodnevnog jer od buke stanara i dece u Ul .Stanoja Stanojevica,koje niko nepostuje ,isteraju decu napolje na zelenu povrsinu oko zgrade i stvaraju toliku buku i dreku da nemoze da se izdri psihicki.Ima ljudi koji su bolesni,stari ima radnika koju nose maske po ceo dan i jedva cekaju bar taj popodnevni odmor,ali nevredi,a roditeljima nesmete reci nista,pa cak igraju fudbal u stanu.katastrofa.Ja vas molim da u ovom ludilu i od corone i od svega da nas zastitite ako nista bar da Vi kao nasa zastita na svaku zgradu okacite obavestenje o postovanju reda i mira i kaznama.Spostovanjem

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Đorđe

  pre 1214 dana i 43 minuta

  Poštovani,
  obraćam vam se zbog nedozvoljenog zauzeća javnih površina kod VODA VOJVODINE, Trg neznanog junaka i Bul. Mihajla Pupina. Naime, ispred Voda Vojvodine, na trotoaru, svakodnevno se parkira 4-5 vozila, koja ometaju prolazak pešaka ka Beogradskom keju, onemogućavaju kretanje invalida u kolicima, majki sa malom decom u kolicima i ostalih pešaka. Naime, na trotoaru su postojali stubovi koji su sprečavali vozače da ulaze na trotoar, ali su ti stubovi sklonjeni!? Molim vas da, u skladu sa svojim nadležnostima i po Zakonu, preduzmete odgovarajuće mere, kako se bahati vozači ne bi ubuduće parkirali na trotoaru i time kršili Zakon. koji ne dozvoljava bespravno zauzimanje javnih površina! Slična je situacija i preko puta Voda Vojvodine, ispred kafića PIAF! S poštovanjem, Đorđe

  Oceni komentar:
  0
  3