KOMUNALNA POLICIJA: Novosađani se najviše žale na buku suseda i ugostiteljskih objekata

KOMUNALNA POLICIJA: Novosađani se najviše žale na buku suseda i ugostiteljskih objekata

Кomunalna policija u Novom Sadu uvedena je u sistem gradske službe 8. novembra 2010. godine, otkad grad i okolinu pokriva pedesetak komunalnih policajaca, među kojima je i 30 odsto žena, budući da poštuju Zakon o ravnopravnosti polova.

 Na poziciji njenog načelnika više od pet godina je Miroslav Laketić.

- S obzirom na to da radimo u četiri smene 24 sata, ne treba biti mnogo pametan pa spoznati koliko je to malo, čak i kad smo svi prisutni, a kamoli kad je neko od radnika na godišnjem odmoru ili bolovanju – izjavjuje Laketić za novosadski "Dnevnik" i dodaje:

- Ovde ubrajam i administrativne radnike i dežurnu službu. Taj broj zaposlenih ne može u punoj meri da odgovori potrebama svih stanovnika, kojih je po poslednjem popisu više od 341.000, ali je priliv konstantan, budući da je Novi Sad univerzitetski grad pa računam da ih je sada već oko 400.000.

Kako dalje navodi Laketić, broj prijava razlikuje se od dana do dana. a najopterećeniji su vikendi, kad od 22 sata do pet-šest ujutru "komunalci" zaprime i do 50 raznoraznih pritužbi. 

Novosađani se, po njegovim rečima, najčešće žale na buku koju prave komšije, ali i ugostiteljski objekti. Po Odluci o kućnom redu, u stambenim objektima od 22 do 7 sati ujutru propisan je mir, koji bi morao da se poštuje i u drugim vremenskim intervalima, mada ima iznimnih situacija, a to su građevinski radovi, useljenja, iseljenja i ostalo.

- Za ovih sedam godina, koliko postojimo, mi smo građanima servis za sve i svašta. Ljudi zovu i za nešto što nije u našoj nadležnosti. U tim slučajevima obaveštavamo kompetentne službe, bilo da je to Veterinarska, Tržišna, Protivpožarna ili neka druga inspekcija. Često nam se žale na aktivnosti za koje je na licu mesta teško utvrditi suštinu. Smetaju im mala deca, renoviranje, đubre, nameštaj, cveće i bicikli u hodniku... – dodaje Miroslav Laketić za "Dnevnik".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan