Komunalna policija: Novosađanima smetaju buka, dečji plač, papagaji

Komunalna policija: Novosađanima smetaju buka, dečji plač, papagaji

Komunalna policija, pored ozbiljnih zadataka, susreće se i sa neobičnim prijavama građana. Telefonom, redovnom poštom ili mejlom stiže im oko 50 prijava dnevno.

Komunalna policija u Novom Sadu od početka godine primila je 15.504 prijave građana i institucija, što je u proseku nešto manje od 50 dnevno. Ako je suditi po pritužbama, Novosađanima najviše smeta buka koja dopire iz komšijskih stanova, pa čak i papagaja iz okolnih zgrada! Ipak daleko najviše je bilo prijava zbog nepoštovanja kućnog reda u stambenim objektima, prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih objekata, korišćenja javne površine bez odobrenja, ili suprotno odobrenju.

Smeta im i kada vlasnici svoje četvoronožne ljubimce izvode u šetnju bez povoca. Ta slika se često može videti na ulicama u gotovo svim delovima grada, a naročito u parkovima, mada u Novom Sadu postoji 20 lokacija za istrčavanje pasa. Mobilijarom, odnosno rekvizitima za igru opremljeno je sedam.

- Od početka godine izrekli smo ukupno 2.147 novčanih kazni – predočavaju u Komunalnoj policiji. - Od toga, najviše za prekoračenje radnog vremena, remećenja kućnog reda i kršenje javnog reda – kaže Miroslav Laketić, načelnik novosadske Komunalne policije. - Naravno, treba reći da nam represija nije glavni zadatak, već pre svega prevencija koja treba da promeni navike i uvede što više komunalnog reda. Komunalna policija je 24 sata na terenu i pokriva ceo grad i sva prigradska naselja.

Kada im nešto smeta, Novosađani se Komunalnoj policiji obraćaju telefonom ali i elektronskom i redovnom poštom. Ali se dešava da im ljudi prilaze i na ulici, uglavnom da se raspitaju ili požale za neki svoj problem. I za tako nešto treba mnogo strpljenja, ali i umeća da se sasluša i ponudi nadležna služba koja će moći da im pomogne.

Ima i onih sa poprilično nerazumnim pritužbama, kao u slučaju jednog sugrađanina koji se žalio zbog dečjeg plača koji dopire iz susednog stana. Ili drugog, koji od Komunalne policije traži da mu pomognu u rešavanju nekim porodičnih problema. Ali im najteže padaju povremene telefonske provokacije, na koje po pravilima službe odgovaraju smireno i bez novog konflikta.

NOVČANE KAZNE

Novčane kazne, u zavisnosti od prekršaja, za firme se kreću od 30.000 do 150.000 dinara, za preduzetnike od 20.000 do 75.000, dok za građane one idu od 6.000 do 25.000 dinara.

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zoran Petrovic

  pre 1659 dana i 23 sata

  Kome da se zali kada ujutro u 4 sata ulicom prodje kamion sa otvorenom ceradom a na podu poredjan alat koji veselo skace i dize buku ravnu radu mlaznog aviona?
  Nije stan u pitanju, nego cela ulica Nikole Tesle.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Vladimir Ivelja

  pre 1607 dana i 5 minuta

  Postovani, predocicu Vam moj problem u nadi da mozete nekako da ga resite. Naime, zivim na adresi Felegi Tivadara 4, stan 55 na trecem spratu. U toku noci gospodin koji zivi iznad pravi buku, kao da ni ne spava. Cuju se glasni koraci, skripanje krevetom, ili nekog metala, besomucno tokom citave noci. Ja sam isao da im skrenem paznju na to, ali nista se nije promenilo. Supruga je u drugom stanju, a nocima ne spava zbog toga.
  Po informacijama iz zgrade, covek je alkoholicar, ali sada je dosao jos jedan gospodin, koji se tu uselio. I izgleda da on pravi tu buku, po recima supruge.
  Molim Vas, ako mozete nekako da pomognete, jer nam to jako utice na kvalitet zivota.
  Srdacno Vladimir

  Oceni komentar:
  1
  0
 • Danijel

  pre 1453 dana i 10 sati

  Kako otici na posao,kod doktora,ili bilo gde!?Kad nikoga nije briga,da li blokira jedini prolaz!

  Oceni komentar:
  0
  0