KON: "Objektivno više nismo u epidemiji"

KON: "Objektivno više nismo u epidemiji"

Epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je za RTS da kolektivni imunitet u različitim delovima Srbije nije jednak, ali da nigde nije ni izrazito visok jer smo, kako navodi, radili na zaštiti da sprečimo epidemiju.

Prema njegovim rečima, kraj je već došao, ulazimo u period kada će virus početi sporadično da se javlja. Može da se desi da se ne pojavi nula tako brzo, ukazao je epidemiolog.

– Nismo u klasičnoj epidemiji, sama odjava traži obaveze, da 28 dana to bude nula. Objektivno više nismo u epidemiji – zaključio je doktor Kon.

Da podsetimo, od danas građani Srbije moći će da se testiraju na lični zahtev i otkriju da li imaju antitela na korona virus.

Dr Predrag Kon tim povodom za RTS objašnjava da je reč o brzim testovima koji oktrivaju prisustvo antitela IGM i IGG klase i rezultat može biti bez prisustva tih antitela.

– Najpametnija preporuka je da svaki onaj ko ima neki nalaz, jedne ili druge klase , da mu nalaz protumači jedan od tri specijalista, infektolog, imunolog ili virusolog – rekao je on za Radio-televiziju Srbije.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Bata Sale

  pre 1509 dana i 56 minuta

  Objektivo,i njega bi sada mogli da ukinu.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Pera zvani Parking

  pre 1508 dana i 14 sati

  190.000 dolara od Izraela.

  Oceni komentar:
  0
  0