KONAČNO: Presuda za duplu prodaju stanova donesena nakon postupka dugog 11 godina

KONAČNO: Presuda za duplu prodaju stanova donesena nakon postupka dugog 11 godina

Nakon više od deceniju i po od izvršenja krivičnog dela, te krivičnog postupka u trajanju od 11 godina, nedavno je završen jedan od najdužih slučajeva u novosadskom sudu.

Kako saznaje "Dnevnik", sudija Slobodanka Gutović, osma po redu koja je radila na ovom slučaju, donela je okrivljujuću presudu za tri lica koja su u periodu od 2002. do 2003. godine u tri navrata prodali četiri stana koja nisu bila u njihovom vlasništvu i za koje su falsifikovali službene isprave i kupoprodajne ugovore. 

Okrivljeni Desanka Ušljebrka, Dragan Grujović i Milutin Vidović teretili su se da su na prevaru nagnali tri lica, u različitom vremenskom periodu, da kupe stanove koji zapravo nisu bili u njihovom vlasništvu.

Ušljebrka je za tri krivična dela prevare dobila kaznu zatvora od pet godina, dok je Grujović za dva krivična dela zloupotrebe položaja dobio tri godine zatvora kao i meru zabrane vršenja poziva direktora i, na kraju, Vidović je za zloupotrebu položaja odgovornog lica u pomaganju dobio godinu dana zatvora, javlja "Dnevnik".

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan