Konkurs za prijavu filmova na festival "Filmski front" otvoren do 31. avgusta

Konkurs za prijavu filmova na festival "Filmski front" otvoren do 31. avgusta

Devetnaesti po redu Međunarodni festival kratkometražnog filma "Filmski front", koji se ove godine održava pod sloganom "Samo na filmu", otvara konkurs za stvaraoce kratkometražnih filmova iz celog sveta.

Zvanično, konkurs je otvoren i čeka na vaše prijave u dve takmičarske selekcije – Međunarodna i Srbija/region.

Ovogodišnji konkurs za slanje prijava će biti otvoren od 17. maja do 31. avgusta, a festival će uzeti u obzir filmove koji su eksperimentalni, igrani, animirani i dokumentarni, koji su producirani tokom ove ili prošle godine i čije trajanje ne prelazi 30 minuta. Prijavljivanje na festival se vrši putem platforme FilmFreeway, a sve dodatne informacije možete pronaći na zvaničnom sajtu festivala www.filmfront.rs.

– "Filmski front" će ove godine preispitivati odnos filma i realnog života. Postoji ta jedna linija koja deli gledaoca i film, linija koju gledalac uporno želi da preskoči, ali mu to ne polazi za rukom – istakao je selektor Filip Markovinović.

– Priroda veze između filma i života može biti različita – film nekad želi da izbriše tu granicu koja stoji između njega i publike, želi da bude produžetak gledaočevog realnog života. S druge strane, postoje ostvarenja koja pretenduju suprotno: žele da ih gledalac posmatra kao filmsko delo, a ne kao prostor za ostvarenje ličnih aspiracija i skrivenih potreba – zaključila je Nina Latinović, direktorka festivala.

Devetnaesto izdanje festivala održaće se u periodu od 28. do 31. oktobra, a posetiocima će ponuditi selekciju koja neguje i afirmiše autorski umetnički izraz, daje prednost eksperimentu i filmovima koji imaju težnju da pomere granice filmskog jezika. Primarni cilj festivala je i ove godine afirmacija mladih filmskih autora i kratke forme sa akcentom na filmove iz Srbije i regiona, navodi se u saopštenju organizatora. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan