Korisnici domova za stare iz NS će jednom nedeljno imati organizovan izlet na Frušku goru

Korisnici domova za stare iz NS će jednom nedeljno imati organizovan izlet na Frušku goru

Korisnicima Gerontološkog centra Novi Sad biće obezbeđeno da jednom nedeljno borave na Fruškoj gori, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a nakon pisanja medija o uslovima u domovima za stare u Novom Sadu.

Kako je navedeno, u pitanju je inicijativa ovog Ministarstva, a u dogovoru sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i uz dozvolu epidemiologa.

Ministar za rad Zoran Đorđević istakao je da su nadležni u ovoj ustanovi postupali u skladu sa svim merama Kriznog štaba za sprečavanje širenja korona virusa. On je rekao da su zbog epidemije korone od marta svi korisnici doma bili u ustanovi, a, s obzirom na to da nemaju dvorište, kretali su se samo unutar zgrade i boravili na terasama.

Veoma je bitno da naši najstariji udišu svež vazduh, izađu na sunce i da se što više kreću, što im je zbog epidemije onemogućeno. Zato smo odlučili da se jednom nedeljno organizuje poseban autobus koji će na Frušku goru prevoziti samo korisnike ovog doma, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Nadamo se da će korisnicima ovo značiti i da će im tako biti lakše da podnesu odvojenost od svojih najbližih i ograničenost kretanja – rekao je Đorđević, a prenosi Radio 021.

Podsetimo, korisnici domova za stare i njihovi srodnici su tvrdili da su neki od staraijih građana već mesec dana zaključani u sobama i da uopšte ne izlaze, dok su drugi naveli da se posete teško zakazuju, a i da se korisnici retko izvode napolje na svež vazduh.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan